AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 26.9.2018

IFK:n ykköskärjen hieno osuma pelasti pisteen - "Täytyy olla tyytyväinen"

IFK:n ykköskärjen hieno osuma pelasti pisteen - "Täytyy olla tyytyväinen"

Aleksei Kangaskolkka on ollut tuttuun tapaan IFK Mariehamnin tämän kauden paras maalintekijä. (Kuva: Juha Tamminen)

Aleksei Kangaskolkan viime hetken tasoitus oli elintärkeä osuma IFK Mariehamnille viime sunnuntaina.

Kangaskolkka iski 2-2-tasoitusmaalin TPS:ää vastaan varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla laukomalla keskityspallon suoraan ilmasta maaliin vasemmalla jalallaan.

Maali oli "Grönvittille" elintärkeä. Se piti IFK:n pisteen edellä TPS:ää. Jos turkulaisseura olisi voittanut, IFK olisi joutunut karsijan paikalle ja jäänyt kaksi pistettä jälkeen.

- Muutama paikka tuli sitä maalia ennen. Niistä olisi pitänyt jo tehdä, oltaisiin ehkä sitten saatu vähän paremmin jahdattua voittoa ja kolmea pistettä. Ensimmäisen puoliajan jälkeen täytyy kuitenkin olla tyytyväinen tasapeliin. Olimme aika heikkoja. Pelasimme juuri sellaista peliä missä TPS on parhaimmillaan: pallonmenetys ylhäällä ja sitten he lähtevät vastaiskuun, Kangaskolkka muisteli.

Kokeneen kärkimiehen tuuletuksesta pystyi päättelemään, miten hyvältä maali tuntui. Kangaskolkka jakaakin kiitosta myös Wiklöf Holding Arenan kannustavan kotiyleisön suuntaan. Kannustus tuo virtaa pelaajille.

- Meillä on ollut parissa viime kotipelissä yleisö aika hyvin mukana. Kaikki varmasti ymmärtävät, että pelataan suhteellisen isoista asioista tällaisella pienellä paikkakunnalla. Tuli vähän samanlainen fiilis kuin mestaruusvuonna (2016), nyt ollaan vaan toisessa päässä taulukkoa, Kangaskolkka totesi ja arvioi, että suoraan säilymiseen sarjassa vaaditaan neljästä viimeisestä ottelusta ainakin yksi voitto, ehkä kaksikin.

29-vuotias Kangaskolkka on ollut tälläkin kaudella IFK:n paras maalintekijä. Hän on tehnyt 26 ottelussa yhdeksän maalia.


FC Inter - IFK Mariehamn lauantaina 29.9. kello 17. Ottelua voi seurata suoriaa lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia