AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 24.7.2018

Vepsun maalivahtilupaus ryösti paikan tolppien välistä: "Suurin vahvuuteni on halu voittaa"

Vepsun maalivahtilupaus ryösti paikan tolppien välistä: "Suurin vahvuuteni on halu voittaa"

Volotinen on ottanut Vepsun ykkösmaalivahdin paikan. (Kuva: Juha Tamminen.)

Vaasan Palloseuran 19-vuotias maalivahti Samu Volotinen on nyt siellä missä haluaa, eikä aio katsoa taaksepäin.

Vantaalaisen VJS:n kasvatti debytoi Veikkausliigassa jo vuonna 2016 PK-35 Vantaan riveissä. Volotinen siirtyi Vaasaan kaudeksi 2017, mutta vastuuta tuli vasta loppukaudesta.

Kuluvan kauden Volotinen aloitti pelaavana maalivahtina, mutta hän menetti paikkansa muutaman kierroksen jälkeen Marko Meeritsille. Kun Vepsu kärsi ruman 0-5 tappion HJK:lle Helsingissä, sai Volotinen uuden mahdollisuuden päävalmentajalta Petri Vuoriselta. Nyt 196-senttinen veräjänvartija on torjunut Vepsulle neljä perättäistä voittoa ja päästänyt näissä ainoastaan yhden maalin. Koko kauden aikana hän on pelannut kahdeksan ottelua, joista puolet ovat olleet nollapelejä.

Viimeisin voitto Vepsulle tuli sunnuntaina KuPS:n vieraana numeroin 2-1. Kuopiolaiset osuivat ylärimaan ja missasivat rangaistuspotkun, loput hoiti hienon pelin pelannut Volotinen. Miten hän koki tuollaisen pelin tolppien välissä?

- En ajattele pelatessa yhtään mitään. Silloin on yleensä helpompaa, Volotinen kertoo.

Onko tämä maalivahtien salainen keino?

- Varmaankin maalivahdeille. En tiedä, toimiiko se muille urheilijoille, hän nauraa.

Volotinen ei ole ihan perinteinen suomalainen urheilija ajattelumalliltaan. Hän muun muassa kertoo suurimman vahvuutensa olevan halu voittaa pelejä. Voisi kuvitella, että näin olisi helpompaa suhtautua maalivahtien väliseen kilpailuun.

- En keskity kilpailuun. Katson eteenpäin vain pelejä, keskityn voittamaan vain pelejä ja keskityn pitämään nollapelejä. Nyt on hyvä putki päällä ja monta nollapeliä kasassa. Ei muuta kuin eteenpäin.

Volotisen kova halu voittaa puskee häntä harjoittelemaan koko ajan kovemmin. Myös kehitys on ollut nopeaa.

- Ehkä se on pieniä askeleita joka päivä. Ajan kuluessa siitä muodostuu iso harppaus, Volotinen pohtii.

Koko Vaasan Palloseura on todella kovassa iskussa. Joukkue on voittanut edellisestä seitsemästä ottelustaan kuusi ja samalla se on noussut taistelemaan Veikkausliigan mitaleista. Volotinen kertoo vaasalaisten suurimmaksi syömähampaaksi joukkuepelin.

- Meidän suurin vahvuus on joukkuehenki, ei kukaan halua sitä lähteä rikkomaan. Eikä kannatakaan, koska se tuo joukkueelle paljon voittoja.

- Meillä on kova usko itseemme koko ajan. Sen aistii kentällä pelien aikana. Tietysti meidän peli myös kehittyy koko ajan, kun treenaamme laadukkaasti, Volotinen tietää.


VPS – FC Lahti maanantaina 30.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia