AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 18.4.2016

Volotinen marssi debyyttiinsä hyvin keskittyneenä

Volotinen marssi debyyttiinsä hyvin keskittyneenä

Samu Volotinen jouti kovaan paikkaan debyytissään. (Kuva: Juha Tamminen)

PK-35 Vantaan nuori maalivahti Samu Volotinen teki sunnuntaina ensiesiintymisensä Veikkausliigassa.

17-vuotias VJS-kasvatti pääsi VPS:ää vastaan tositoimiin yllättäen, sillä hänet vaihdettiin kentälle 70. peliminuutilla ulosajon seurauksena kentälle.

Volotinen komennettiin tolppien väliin, kun VPS-ottelun aloittanut maalivahti Daniel Kollar ajettiin ennenaikaisesti suihkuun. Ulosajoon johtaneesta tilanteesta tuomittiin myös rangaistuspotku, joten Volotinen joutui heti tapahtumien keskipisteeseen.

– Nyt pitää alkaa solmia kengännauhoja, kertoi Volotinen ajatelleensa Kollarin ulosajon hetkellä.

– Totta kai se vähän jännitti, kuten pitääkin, mutta minulla oli aika keskittynyt fiilis. Kentälle tullessa ajatukseni olivat ainoastaan siinä rankkarissa, Volotinen toteaa PK-35 Vantaan verkkosivuilla.

Ensimmäisen virallisen miesten ottelunsa pelannut Volotinen oli Loorents Hertsin rangaistuspotkussa hyvin mukana, mutta ei onnistunut torjumaan laukausta. VPS voitti ottelun lopulta maalein 0-2, mutta yllättävä liigadebyytti oli Volotiselle varmasti ikimuistoinen.

Täysin vaivattomasti Volotisen vaihto ei kuitenkaan sujunut, sillä neljäs erotuomari ei hyväksynyt maalivahdin asusteita. Shortsien alla olleet lämpöhousut olivat väärän väriset, joten Volotinen komennettiin riisumaan en ennen kentälle pääsemistä.

– Olisihan se ollut mukavampaa pelata lämpöhousujen kanssa, mutta ei voinut mitään, Volotinen nauroi.


RoPS - PK-35 Vantaa Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 24.4. kello 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia