AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2018

VPS:n Vuorinen nautti voitosta - ei pelistä

VPS:n Vuorinen nautti voitosta - ei pelistä

Voitto lämmitti Petri Vuorista. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS kaatoi sunnuntaina vieraskentällä KuPS:n 2-1.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta ei tapaan, millä se tuli.

- Meillä oli hyvä harjoitusviikko alla ja tulimme tänne hyvillä mielin. Pääsimme johtoon hyvällä tavalla, vaikka maali kimmokkeesta tulikin. Tapa, jolla loimme tilanteen oli hyvä. Johtoasemassa pelaaminen oli kuitenkin alusta saakka sitä, että puolustimme johtoa ilman palloa. Se on huono yhtälö, jos vastassa on niin hyvä joukkue kuin KuPS. Pakko myöntää, että KuPS oli tänään meihin verrattuna todella hyvä, Vuorinen kommentoi VPS:n sivuilla.

- Teimme 2-1 -maalin vähän niin kuin KuPSin aseilla nopean tilanteenvaihdon jälkeen. Toisella jaksolla maalin odotusarvo KuPSille vain kasvoi. Tällaisia pelejä hävitään joskus isoillakin numeroilla, kun vastustaja saa rankkarin, kolkuttelee rimoja ja rakentaa tuollaisia paikkoja. Samu (Volotinen) otti tänään muutamia loistotorjuntoja. Emme voi pelata näin. On huono asia, että ottelun kuva oli tämän näköinen.

VPS-luotsi koki, että pallosta luovuttiin tänään turhan helposti. Pallonhallinnalla olisi tänään pystytty ostamaan myös aikaa ja jalkoja. Pelitilannevalinnat veivät tänään peliä KuPSin haluamaan suuntaan.

- Oli KuPSin hyvyyttä, että he pystyivät pitkiin hyökkäyksiin läpi pelin. Toisaalta me annoimme palloa helposti pois silloinkin, kun meillä ei ollut painetta.

- Meidän pallollinen pelimme ei siis ollut tänään riittävällä tasolla ihan peruspelaamisesta lähtien. Myös liikkeemme oli vähän vähäistä tänään. Miksi näin? Sitä syytä täytyy varmasti etsiä peilin kauttakin. Peli meni aika lailla KuPSin haluamaan suuntaan, kun pallo vaihtoi omistajaa usein.

Vaikka pelillisesti VPS:lla vaikeaa olikin, on kolikolla kääntöpuolensa. VPS pystyi klaaraamaan kolme pistettä heikommallakin esityksellä hyvältä joukkueelta.

- Se kertoo aiemmin puhumastani "teamworkista." Tässä joukkueessa on jotain erityistä. Viime aikojen voitot ovat vain entisestään nostaneet tunnelmaa. Meillä on ollut ongelmia kauden aikana ja tässäkin pelissä, mutta joukkueen sisäinen henki on niin vahva, että missään vaiheessa pelaajat eivät luovuta, vaikka peli ei olisikaan aivan meidän näköistämme. Se on hienoa nähdä, Vuorinen toteaa.

- Alkukaudesta pelasimme hyviä pelejä ja hallitsimme niitä. Hävisimme tai pelasimme tasan monesti, emmekä saaneet tuloksia. Se tuntui epäoikeudenmukaiselta. Elämä ja pelit eivät kuitenkaan ole oikeudenmukaisia. Kuopiolaiset varmasti allekirjoittavat sen tämän pelin osalta.


VPS – FC Lahti maanantaina 30.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia