AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 12.6.2018

​Taiwo jakaa futisoppejaan Rovaniemellä: "Puhun heille kuin pojalleni tai veljelleni"

​Taiwo jakaa futisoppejaan Rovaniemellä: "Puhun heille kuin pojalleni tai veljelleni"

Taye Taiwo on ylpeä RoPS:n nuoresta joukkueesta. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:n kokenut nigerialaispuolustaja Taye Taiwo haluaa jakaa tietotaitoaan joukkueen nuorille pelaajille.

33-vuotias Taiwo yllätti suomalaisen futiksen seuraajat tekemällä maaliskuussa sopimuksen RoPS:n kanssa. Muun muassa Marseillessa ja AC Milanissa uransa aikana pelannut puolustaja edusti HJK:ta kausina 2015-2016.

Taiwo on vakuuttanut jälleen otteillaan Veikkausliigakauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Suomen pitkä talvi on jo unohtunut nigerialaisen mielestä.

- Joskus on hyvä vaihtaa ympäristöä. Talvi on todella pitkä ja kylmä, mutta nyt on parempi, Taiwo hymyilee.

- Suomessa on pisin preseason, joka minulla on ollut. Harjoittelet ja pelaat silloin tällöin, mutta viikot toistavat toisiaan. Nyt nautin säästä ja kesästä.

RoPS on sarjataulukossa kolmantena vahvan alkukauden jälkeen. Napapiirin joukkoja ovat johtaneet ennakkoluulottomat nuoret pelaajat, joita on valmentanut nuori päävalmentaja Toni Koskela.

- Toni on tehnyt hyvää työtä. Ei ole helppoa valmentaa näin nuorta joukkuetta, Taiwo tietää.

Taiwo on itse ottanut isällisen roolin pukukopissa. Näin hän yrittää parantaa pelaajien itseluottamusta.

- Kunnioitan heitä ja he kunnioittavat minua. Yritän antaa positiivista palautetta ja parantaa heidän itseluottamustaan. Kun juttelen heille, puhun heille kuin pojalleni, veljelleni tai ystävälleni. Yleensä he kuuntelevat ja olen heistä siksi todella ylpeä, Taiwo kertoo.

Ennen maaottelutaukoa Rovaniemellä nähtiin eriskummallinen kohtaaminen, kun RoPS ja HJK pelasivat kärkikamppailussa. Taiwo ja Anthony Annan edustivat HJK:ta samaan aikaan, mutta vastakkain he olivat pelanneet aikaisemmin vuonna 2008 Afrikan mestaruuskilpailuissa. Tuolloin Taiwo edusti Nigeriaa ja Annan Ghanaa - tällä kertaa molemmat suomalaista seuraa.

- Ennen peliä kättelimme ja sanoin, että muistan kun viimeksi pelasimme yhdessä. Sanoin hänelle etten tiedä tarkkaan, mitä tehdä hänen kanssaan kentällä. Annan on loistava tyyppi ja oli ilo pelata häntä vastaan, Taiwo kertoo.

Tiistaina RoPS:n taistelu Veikkausliigassa jatkuu kotikentällä Rovaniemellä, jossa vastaan asettuu Vaasan Palloseura. Sinipaidat yrittävät kääntää taas kurssinsa alkukauden suuntaan, sillä RoPS on voittanut edellisestä seitsemästä matsistaan vain yhden.


RoPS-VPS Rovaniemen Keskuskentällä tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia