AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 26.1.2019

RoPS:n Taiwo: ”Minun täytyy olla vielä enemmän johtaja kuin viime kaudella”

RoPS:n Taiwo: ”Minun täytyy olla vielä enemmän johtaja kuin viime kaudella”

Kuva: Juha Tamminen

Taye Taiwo pelasi loistavan kauden 2018 RoPS:n paidassa. Ottajia olisi varmasti ollut muuallakin, mutta puolustaja halusi jäädä napapiirille ja kirjoitti marraskuussa vuoden jatkosopimuksen.

Päävalmentaja Toni Koskela kertoi jatkosopimusuutisessa Taye Taiwon olevan paitsi huippupelaaja myös erittäin pidetty ja arvostettu pukukopissa. Pelaaja itse haluaa ottaa kaudella 2019 entistä merkittävämpää roolia nuoresta joukkueesta.

- Minun täytyy olla vielä enemmän johtaja kuin viime kaudella. Haluan rohkaista pelikavereitani ja antaa heille itseluottamusta, Taiwo toteaa.

- Johtajan täytyy kannustaa muita ja näyttää hyvää esimerkkiä kentällä ja sen ulkopuolella. Jos muilla on hauskaa, he myös arvostavat sinua enemmän.

Taiwo pelasi RoPS:n hopeaan päättyneellä kaudella 32 ottelussa ja oli puolustuksen ehdottomia kulmakiviä. Hän harjoittelee parhaillaan omatoimisesti ja palaa Rovaniemelle 26. helmikuuta.

- Olen harjoitellut todella kovaa, kausi Suomessa alkaa nopeasti. Minun täytyy olla valmis jo ennen kuin palaan.

- Meidän täytyy uskoa itseemme, että pystymme saamaan aikaiseksi vielä enemmän kuin viime vuonna. Viime vuosi oli todella, todella hyvä. Uskoimme itseemme ja toisiimme. Autoimme toisiamme jokaisessa ottelussa ja halusimme aina voittaa. Lopputulos oli upea kaikille, myös faneille ja seuran työntekijöille. Meillä oli hyvä joukkue ja kaikki pitivät toisistaan.

- Tärkeintä jalkapallossa on, että olet onnellinen pelikavereidesi kanssa. Minulla oli todella hauskaa niiden nuorten pelaajien kanssa ja siksi halusin jatkaa vielä vuoden.

Entä mihin Taiwo uskoo RoPS:n yltävän kaudella 2019?

- Viime kaudella sanottiin, että RoPS:n joukkue on liian nuori, he eivät tule pärjäämään ja sitä ja tätä, Taiwo naurahtaa.

- Nyt kaikki ajattelevat, että RoPS oli viime kaudella toinen, he ovat todella hyvä joukkue. He eivät halua antaa meille mahdollisuuksia. Kaudesta tulee vaikea, mutta tärkeintä on, että me säilytämme malttimme. Menemme kentälle ja nautimme jalkapallosta, emmekä kinastele tuomareiden kanssa. Heille pitää olla ystävällisiä. Sitten näemme, mitä tulee tapahtumaan.

Päävalmentaja Koskela on siis kehunut kokenutta suojattiaan vuolaasti. Kunnioitus on molemminpuolista.

- Toni on hyvä valmentaja, joka tekee paljon töitä. Hän keskustelee pelaajien kanssa ja arvostaa, jos olet ahkera. Me teemme kentällä töitä hänelle, haluamme tehdä hänet ylpeäksi, Taiwo toteaa.

Taye Taiwo on pelannut HJK:ssa ja RoPS:ssa kolmessa kaudessa yhteensä 64 Veikkausliigaottelua. Nigerian maajoukkuetta hän on edustanut 54 kertaa.

Lisää uutisia