AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 10.6.2018

Wato Kuaté on RoPS:n keskikentän muuri

Wato Kuaté on RoPS:n keskikentän muuri

Wato Kuaté on noussut RoPS-kannattajien suosikiksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Wato Kuaté on noussut alkukaudesta RoPS:n kotiyleisön suureksi suosikiksi. Isännän ottein keskikenttää hallitseva Kuaté on oleellinen palanen RoPS:n puolustuspelaamisessa.

Yleisö syttyy Kuatén siirrellessä kamppailutilanteissa pienempiään sivuun, mutta harvempi huomaa samalla hänen teknisyyttään. Kuaté on pallollisenakin erittäin taitava.

Huippupelaajan ominaisuuksiin kuuluu, että hänellä vaikuttaisi aina olevan riittävästi aikaa odottaa oikeaa ratkaisua. Tässä Kuaté vertautuu esimerkiksi toiseen RoPS-tähteen Taye Taiwoon. Molemmat miehet pystyvät osaamisellaan tekemään itselleen lisää tilaa ja aikaa.

Kuaté itse ei kuitenkaan näe itseään pelkkien fyysisten ominaisuuksien kautta.

– Pelaajalle tärkein ominaisuus on henkinen lujuus, Kuaté sanoo RoPS:n verkkosivuilla.

– Pelkkä taito ja osaaminen eivät riitä, vaan pelaajan on ymmärrettävä, että jalkapalloilijana oleminen on ammatti. Se työ vaatii uhrautumista ja päättäväisyyttä, jotta jaksaa puskea joka päivä eteen päin, Kuaté huomauttaa.

Nuorelle iälleen Kuaté, 22, on ennättänyt näkemään paljon. Hän muutti 14-vuotiaana Kamerunista isänsä luokse Portugaliin ja sieltä edelleen Sveitsiin. Yhteisten tuttujen kautta hän pääsi näytille Manchester Cityn akatemiaan, josta hänelle melko pian tarjottiin sopimusta akatemiapelaajana.

Manchester Cityn junioriakatemiassa Kuaté sanoo lopullisesti oppineensa, mitä ammattilaisuran eteen vaaditaan. Hän harjoitteli yhdessä maailman suurimmista organisaatioista, yhdessä maailman lahjakkaimpien nuorten pelaajien kanssa. Siellä hän näki, mitä muut ovat valmiita uhraamaan, ja mitä heiltä myös odotetaan.

Ammattilaisura Kuatélla on vasta alkumetreillä. Rovaniemeltä hän on hakemassa itselleen ehjää ja tasaista kautta – sekä tietenkin runsaasti vastuuta.
Muutaman Rovaniemellä vietetyn kuukauden aikana Kuaté on jo kiinnittänyt huomionsa yhteen nousevaan RoPS-lahjakkuuteen.

– Veka Pyyny. Hän on mielettömän taitava ja tekee harjoituksissa toisinaan ihan mitä haluaa, Kuaté kehuu vastikään U18-maajoukkueeseen valittua Pyynyä.

– Veka ei meinaa uskoa, kun sanon, että hän vertautuu taidoiltaan täysin Manchester Cityn lahjakkaimpiin junioreihin. Täytyy vain toivoa, että Vekalla on lujuutta ottaa vielä se seuraava askel ja hän panostaisi kaikkensa uransa eteen.


RoPS-VPS Rovaniemen Keskuskentällä tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia