AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 25.9.2016

Ennakko: FC Lahti-HIFK

Ennakko: FC Lahti-HIFK

FC Lahti lähtee jatkamaan hyvää syysvirettään kotikentällään maanantaina.

Maanantaina Lahteen saapuu vierailijoita Helsingistä HIFK:n muodossa. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas muistuttaa myös vastustajan löytäneet hyvän vaihteen.

- Niilläkin mennyt hyvin viime aikoina ja alla on kaksi voittoa. Molemmat joukkueet ovat hyvässä vireessä. HIFK on sarjan kokeneimpia ja rutinoituneimpia joukkueita. Heillä on kokeneita pelaajia, jotka pystyvät tosipeleissä pelaamaan ja tulevat varmasti taistelemaan viimeiseen hikipisaraan asti.

- Paljon pelaajia, jotka ovat edustaneet Lahtea ja tuttuja pelaajia toisilleen. Hyvä ja kiihkeä kamppailu edessä. Hyvä tunnelma tulee varmasti, Korkeakunnas ennakoi.

HIFK:n ja FC Lahden molemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet 2-2 tasapeleihin. Kesäkuussa Sonera Stadiumilla pelatussa edellisessä kohtaamisessa HIFK:n monivuotinen laitapuolustaja Matias Hänninen teki tuolloin ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa.

– Lahtea vastaan on tietysti spesiaalifiilikset, koska tein ensimmäisen liigamaalini heitä vastaan. Maanantaina olisi tarkoitus laittaa verkot tötterölle, joka tarkoittaa sitä, että minun pitää laukoa hanakammin kuin viime peleissä, Hänninen kertoo.

Lahtelaisten terveystilanne on ottelun varsin hyvä. Vaihtopenkiltä löytyy leveyttä ja ratkaisuvoimaa.

- Ei ole poissaoloja paitsi kuumeinen Mikko Kuningas ja pitkäaikaispotilaat. Kaikin puolin tilanne hyvä. Alkukaudella oli aika ohutta se penkki, mutta tällä hetkellä tosi vahva tilanne. Vaihdon kauttakin pystytään saamaan lisää voimaa, Korkeakunnas iloitsee.

HIFK-paidassa vain neljä liigaottelua tällä kaudella pelannut keskikenttäpelaaja Jukka Halme on toipunut pelikuntoon ja on käytettävissä FC Lahti -ottelussa. Vain koko kauden sivussa ollut Emil Conti on varmuudella poissa maanantaina.


FC Lahti-HIFK maanantaina 26.9. kello 18.30 Lahden Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HIFK:n verkkosivut
Lisää uutisia