AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 26.9.2016

Tatar viihtyy Lahdessa: "Keskityn nyt loppukauteen"

Tatar viihtyy Lahdessa: "Keskityn nyt loppukauteen"

Boris Tatar pelaa vahvaa debyyttikautta Kuhnureissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden kanssa vajaa vuosi sitten 1+1 mallisen sopimuksen allekirjoittanut 23-vuotias montenegrolainen Boris Tatar on pelannut tähän mennessä ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan jo 21 ottelua ja tehnyt puolustuspään pelaajalle kunnioitettavat kolme maalia.

Vielä vuosi sitten Tatar pelasi kakkosdivisioonaa raaseporilaisen Ekenäs Sport Clubin paidassa.

Hyppäys kakkosdivisioonasta liigatasolle pakottaa pelaajan kehittymään, kun asiat pelikentällä tapahtuvat paljon nopeammin.

- Olen kehittynyt eniten taktisissa asioissa. Olen oppinut valmentajilta ja pelaajilta. Pystyn nyt pelaamaan onnistuneesti oikeana pakkina ja myös topparina. Olen oppinut paljon tänä vuonna. Tiedän missä pitää olla tietyissä tilanteissa, Tatar pohtii.

Kuhnurit palasivat maaottelutauolta varsin väkevästi. Viimeisistä neljästä ottelusta joukkue on saalistanut peräti kolme voittoa ja yhden tasapelin. Päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen luottomiehiin kuuluva Tatar on kuitenkin jäänyt viime aikoina hieman vähemmälle vastuulle.

- Ajattelen, että se oli enimmäkseen taktinen veto "Tokelta" HJK:ta vastaan ja Kemiä vastaan. Hän ajatteli vahvistaa puolustuslinjaa luottamalla kokeneempiin pelaajiin. Se oli hyvä veto etenkin HJK:ta vastaan ja nyt Kemiä vastaan. Olen koko ajan valmis auttamaan joukkuetta, Tatar sanoo.

Maanantaina Lahti saa vieraita pääkaupungista, kun sarjapaikastaan taisteleva HIFK saapuu haastamaan kovavireisen lahtelaisnipun kunnon.

- Avoin peli tulossa. Tärkeämpi peli heille, koska he taistelevat sarjapaikastaan. Tärkeä peli myös meille, sillä haluamme parantaa kahdeksatta sijaa. 100-prosenttisesti haemme voittoa. Näemme varmasti viihdyttävän pelin, Tatar uskoo.

Tatar ei ole vielä uhrannut ajatuksiaan ensi kauden miettimiseen.

- Vielä tällä hetkellä keskityn loppukauteen. En ajattele vielä ensi kautta. Meidän pitää jokaisen keskittyä peleihin. Minun pitää vielä keskustella johdon ja valmentajien kanssa, Tatar kertoo.

Tatar on viihtynyt mainiosti mastojen juurella.

- Voin todellakin sanoa, että tämä on hyvä ympäristö. Minulle tärkeintä on, että olen tuntenut olevani kotona ja jätkät ovat hyväksyneet minut. Tunnen olleeni seurassa jo monta vuotta, enkä kymmentä kuukautta. Olen asettunut Lahteen. En tiedä kuinka kauan pelaan seurassa, mutta aion nauttia siitä ajasta, iloinen Tatar päättää.


FC Lahti-HIFK maanantaina 26.9. kello 18.30 Lahden Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia