AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 9.4.2016

Honkavaaralta kiitosta etenkin HIFK-puolustukselle

Honkavaaralta kiitosta etenkin HIFK-puolustukselle

Jani Honkavaaran joukkue nappasi arvokkaan voiton. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK haki lauantaina Myyrmäestä arvokkaat pisteet, kun PK-35 Vantaa kaatui lukemin 2-0.

HIFK:n valmennusjohto oli reagoinut kahdessa edellisessä kohtaamisessa kärsittyihin tappioihin. PK-35 Vantaa ei päässyt Suomen Cupin ottelun tapaisesti jatkuvasti rullaamaan hyökkäyksiään vahvojen laitahyökkäysten kautta.

– Kun piti prässätä, prässäsimme loppuun asti ja kun vetäydyttiin niin vetäydyttiin. Pelisuunnitelma toimi tänään loistavasti loppuun asti ja kaikki sitoutuivat siihen. Erikoistilanteet toivat ratkaisun ja juuri se lämmittää erityisesti mieltä, kun niitä on harjoiteltu. Alkukauden pelit ovat haastavia aina haastavia. Ei ollut kovinkaan nättiä, mutta pystyimme iskemään PK:n heikkouksiin. Saimme linjan taakse laadukkaita palloja ja pakotimme heidät juoksemaan omaa maalia kohti, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertaa helsinkiläisten verkkosivuilla.

– Isoin juttu oli tänään se, että emme tehneet puolittaisia prässejä. PK on sen verran taitava joukkue, että jos prässin jättää puoliväliin niin kyllä ne sieltä sahaavat. Suomen Cupin ottelussa he saivat rauhassa liikutella palloa keskialueella ja juuri silloin he ovat vahvimmillaan. Puolustuslinjamme pelasi tänään upeasti Erikssonia myöten. Olen todella tyytyväinen koko joukkueen puolesta, Honkavaara sanoo.

Honkavaara oli todella tyytyväinen Juho Pirttijoen ja Tuomas Ahon johtaman puolustuslinjan peliesitykseen.

– Juho ei tainnut hävitä ilmassa yhtään palloa. Todella hyvältä näytti toppariparin pelaaminen. Siellä oli kuitenkin Njazi Kuqi ja Pablo Counago vastassa. Hyvin jätkät nollasivat heidät, joten ei voi muuta kuin olla tyytyväinen, Honkavaara kehuu.


HIFK:n seuraava ottelu on HIFK-FC Inter Sonera Stadiumilla torstaina 14.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa

Lisää uutisia