AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-5-2

32

(2-1)

Yleisöä 4105

HJK
3-4-3
vko.40 // 7.10.2023

Ennakko: VPS-HJK

Ennakko: VPS-HJK

Kuva: Apollo Photo

VPS pelaa sunnuntaina toisen peräkkäisen kotiottelunsa Veikkausliigan Mestaruussarjassa, kun Raidan vieraaksi Lemonsoft Stadionille saapuu kauden mestarisuosikki, HJK.

Asetelmat ovat herkulliset: Jos Klubi nappaisi yhdenkin pisteen matkaansa, tämänhetkinen kuuden pisteen ero Kuopion Palloseuraan kasvaisi matemaattisesti mahdottomaksi, ja HJK kruunattaisiin neljättä vuotta putkeen Suomen mestariksi.

Myös VPS:llä riittää panosta sunnuntain ottelussa, vaikka vaasalaisjoukkue ei mestaruudesta taistelekaan. VPS tarvitsee voiton yhtäältä siksi, ettei toisella sijalla oleva KuPS karkaa tavoittamattomiin, ja toisaalta siksi, että kolmella pisteellä Vepsu varmistaisi vähintään pronssimitalin.

Vaikka tasapeli riittäisi Klubille mestaruuteen, ei sitä lähdetä Vaasasta hakemaan. Tavoitteena on voitto – kuten aina.

– En ole koskaan ajatellut sillä tavalla, että lähdettäisiin hakemaan jotain tasapeliä. Lähtökohtaisesti lähdemme voittamaan jokaista peliä. Totta kai se voi vaikuttaa jossain vaiheessa pelin sisällä tehtäviin ratkaisuihin, jos tilanne alkaa siltä näyttää, mutta ajatuksena on ehdottomasti voittaa VPS, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

VPS etenee kohti sunnuntain ottelua viime kierroksen pettymyksen jälkeen, kun Raidan 12 ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseen FC Interia vastaan pelatun 1-1 tasapelin myötä. Terävällä jalalla liikkunut turkulaisjoukkue aiheutti Vepsulle Hietalahdessa päänvaivaa vahvalla ja terävällä pelaamisellaan, jonka seurauksena vaasalaiset eivät päässeet toteuttamaan aiemmin loistavasti toiminutta hyökkäyspeliään tarpeeksi vaarallisesti. Molemmat joukkueet pelasivat uhrautuvasti omilla puolustusalueillaan, ja lopulta 1-1 tasapeli oli ottelusta oikeutettu tulos.

VPS on valmistautunut sunnuntain HJK-otteluun täydellä treeniviikolla. VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo joukkueen pitkän treeniviikon sujuneen hyvin, ja ilmoittaa joukkueen odottavan Klubin saapumista Vaasaan innolla.

- Meillä on hyvä ja pitkä treeniviikko takana. Alkuviikko meni treeneissä rennolla fiiliksellä yksinkertaisten asioiden parissa, kun taas loppuviikolla olemme pureuduttu HJK:hon ja matsifokus edellä.

- Joukkueessa on odottava fiilis. Iso päivä ja hieno tapahtuma sunnuntaina edessä. Sitä tässä odotamme innolla, Nuorela tuumaa hymyillen.

HJK:n viikko on ollut hektinen. Torstai-iltana pelattiin Konferenssiliigaa Skotlannissa, josta Klubi toi yhden pisteen mukanaan Aberdeen-tasapelillä. Perjantaina joukkue suuntasi käytännössä suoraan lentokentältä palauttaviin harjoituksiin, ja lauantaina treenattiin taas Boltilla.

– Eilen oli aika rapea matkustuspäivä, jonka päätteeksi tulimme vähän jaloittelemaan. Tänään treenattiin hyvin koleassa, harmaassa ja sateisessa syyssäässä. Melkoinen paluu arkeen ja todellisuuteen, naurahtaa Korkeakunnas.

– Vedettiin aika lyhyet treenit. Meillä ei ole nyt ollut ihan hirveästi aikaa valmistautua, ja pääpaino onkin ollut palautumisessa ja fyysisessä valmistautumisessa. Taktiset asiat käydään läpi tässä kohtaa palaverihuoneen puolella. Eikä meillä oikeastaan ole mitään niin suurta muutettavaa pelissämme – hyökkäyksissä meidän täytyy pysyä pallossa vähän pidempään kuin Skotlannissa. Puolustuksellisesti Vepsussa on paljon samaa kuin Aberdeenissa. Olemme skoutanneet Vepsun tarkasti.

VPS:n pitkälti samankaltaisena toiminut pelisuunnitelma jatkaa myös HJK-kohtaamiseen. Nuorela kertoo, että sunnuntaina joukkueen avaimena on tiukka ote omasta kurinalaisesta pelistä.

- Meidän on onnistuttava jokaisella osa-alueella. Meidän on puolustettava todella kurinalaisesti, aggressiivisesti sekä rohkeasti. Hyökkäyspelimme on oltava myös monipuolista, ja tekemisessä on oltava laatua sekä fokusta. Otteemme ei saa herpaantua hetkeksikään, Nuorela summaa.

Klubi joutui Aberdeenissä erittäin harvinaisesti vaihtamaan koko avauksessa olleen topparikolmikon (Matti Peltola, Joona Toivio ja Miro Tenho) eri syistä pois kentältä. Heistä Peltola on sunnuntaina todennäköisesti sivussa. Lisäksi poissa kokoonpanosta ovat Kevin Kouassivi-Benissan, pitkäaikaisloukkaantuneet sekä Topi Keskinen Honka-pelissä täyttyneen korttitilin takia.

Ottelu on Ruudun studio-ottelu. Ottelu on nähtävillä suorana myös Yle TV2.lla ja Yle Areenassa. Ruudun lähetys alkaa kello 15.15 ja Ylen lähetys kello 15.45.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Lemettinen Jouni
4.ET Kuloaro Robin

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

VPS - HJK Lemonsoft Stadionilla sunnuntaina 8.10. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPs.n verkkosivut, HJK:n verkkosivut