AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 2567

KuPS
4-3-3
#26 Widjeskog
vko.38 // 23.9.2023

KuPS voittoon viime hetken maalilla (FC Inter-KuPS 0-1)

KuPS voittoon viime hetken maalilla (FC Inter-KuPS 0-1)

Kuva: Tara Jaakkola

Kuopion Palloseura haki tärkeän vierasvoiton, kun keltapaidat kaatoivat vieraskentällä FC Interin 0-1 (0-0).

Kuopiolaiset matkustivat Turkuun tuttuun tapaan ottelupäivää edeltävänä perjantaina, ja joukkue oli hyvin valmistautunut otteluun. Ottelun ensimmäiset minuutit olivatkin kuitenkin haastavia keltamustille, kun kotijoukkue Inter tuli kentälle todella raikkaalla otteella.

Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen keltamusta pääsi kuitenkin paremmin peliin mukaan ja ottivat pallonhallinnan itselleen. Tiiviisti puolustaneet turkulaiset tekivät KuPSin murtautumisen vaikeaksi, mutta kuopiolaiset onnistuivat luomaan pari hyvää maalipaikka ottelun avausjaksolle. Lähimmäksi pääsi Gabriel Bispo, joka laukoi upean saksipotkun, mutta pallo kimposi maalitoplasta suoraan Inter maalivahti Huuhtasen syliin.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen toinen jakso jatkui ensimmäisen jakson kaltaisena. Keltamustien silmälasien läpi katsottuna vierasjoukkueen maali tuoksui ilmassa, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta pelikuva muuttui.

FC Interille vihellettiin rangaistuspotku, kun pelikellossa oli 60. peliminuuttia. Itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidl oli kuitenkin kartalla Stavitskin kikkakirjasta ja torjui keskelle tulleen vedon yhdellä kädellä. Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen Johnny kiitti joukkueen maalivahtivalmentaja Joonas Pöntistä, joka oli kartoittanut etukäteen potentiaaliset vetopaikat.

Draamankaari sai jatkoa, kun FC Interille vihellettiin jo ottelun toinen rangaistuspotku kahdeksan minuuttia myöhemmin. Pallon taakse asteli jälleen Stavitski, joka tällä kertaa sijoitti pallon kohti oikeaa alakulmaa. Kuopiolaisten onneksi tälläkin kertaa Kreidl oli mies paikallaan ja torjui myös toisen rangaistuspotkun helpohkosti.

Ottelun ratkaisu nähtiin ottelun lisäajalla. Pallo vietiin kolmatta kertaa ottelussa pilkulle, mutta tällä kertaa kentän toiseen päätyyn. Vaihdosta kentälle tullut Axel Widjeskog ei erehtynyt vaan harhautti Inter maalivahti Huuhtasen oikeaan laitaan ja upotti itse pallon vasempaan alakulmaan. Näin ollen kuopiolaiset nappasivat 0-1 vierasvoiton ja tärkeät kolme pistettä matkustaa joukkueen mukana Kuopioon.