AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

01

(0-0)

Yleisöä 2567

KuPS
4-3-3
vko.38 // 22.9.2023

Ennakko: FC Inter-KuPS

Ennakko: FC Inter-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan mestaruussarja jatkuu FC Interin osalta viikonloppuna, kun se isännöi lauantain iltapäivässä Kuopion Palloseuraa.

Kumpikin joukkueista aloitti mestaruussarjan tappiolla, joten tavoitteena on varmasti kolmen pisteen päiväsaalis molempien suunnitelmissa.

Interillä on eroa puheissa vilautettuun pronssisijaan nyt viisi pistettä. Pelejä on jäljellä neljä, joten kaikki ymmärtävät, että tämä on se hetki, kun tulostaululle on saatava merkintöjä. KuPS on sarjassa kakkosena ja edelleen tiukasti kiinni mestaruustaistossa.

Interin kokeneempaan kaartiin kuuluva Matias Ojala lausui ottelun lähtökohdat.

– KuPS on tähän kohtaan erittäin kova haaste. Meillä on Klubi-tappio alla ja siitä sisuuntuneina lähdemme KuPS:aa kaatamaan. Meillä on tänä vuonna ollut pari hyvää peliä heitä vastaan. Avauspelistä voitto ja toistakin peliä johdettiin pitkälle ennen kuin he tulivat tasoihin. Kyllä minä ihan luottavaisin mielin lähden tähän matsiin, Ojala puntaroi.

– Kaksi erittäin tasaista peliä ollut heitä vastaan, joten en usko, että kovin runsasmaalista eroa kumpikaan saa aikaiseksi nytkään, Ojala jatkaa.

KuPS:lla on alla 0-2-kotitappio VPS:aa vastaan.

- Kova näyttämisen halu ja into päällä. VPS-peli on nyt karistettu, se oli meiltä huono peli ja ei voida mitään muuta kuin parempaa odottaa, KuPS-luotsi Jani Honkavaara sanoo.

- Odotan että liike ja aggressiivisuus on meillä paremmalla tasolla kuin viimeksi.

Edellisessä joukkueitten kohtaamisessa Veritas Stadionilla päädyttiin 1-1-pistejakoon, mutta tuosta ei Honkavaaran mukaan kannata isoja johtopäätöksiä lauantaita ajatellen tehdä.

- Inter on edellispelistä vähän muuttunut. Joukkue on aina aika arvaamaton ja he voivat lähteä meitä vastaan aika paineetta. He tulevat varmasti aika rennosti ja meidän pitää olla parhaimmillamme.

- Pieniä muutoksia tulee sekä formaattiin että kokoonpanoon, meillä on nälkäisiä pelaajia odottamassa tilaisuuttaan.

Valmistautuminen otteluun on sujunut Interillä hyvin.

– Treeneissä on ollut tosi terve kilpailu pelipaikoista. Nämä ovat niitä aikoja, kun äijät pelaavat myös omasta tulevaisuudestaan. Soppareita on katkolla, joten siinä pelataan samalla myös omasta työpaikasta. Ehkä vähän enemmän on laitettu persettä kenttään kaksinkamppailuissa mitä aiemmin. Tosi hyvä meno treeneissä ollut. Näistä minä nautin, keskikenttämies toteaa.

Interin kokoonpanosta puuttuu Tommi Jyry, joka sai viime pelissä kaksi keltaista korttia, josta seurasi punaisen kortin myötä yhden ottelun mittainen pelikielto.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Hyytiä Joni

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Inter - KuPS Veritas Stadionlla lauantaina 23.9. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, KuPS:n verkkosivut