Yleisöä 2467

3-5-2
vko.35 // 3.9.2023

Haka sai kotitasapeliputkensa poikki (FC Haka-SJK 1-0)

FC Hakan käsittämätön kotitasapelien putki tuli sunnuntaina päätökseen, kun valkopaidat kaatoivat Seinäjoen Jalkapallokerhon niukasti 1-0 Tehtaan kentällä.

Voiton myötä Haka on edelleen ainoa joukkue Veikkausliigassa, joka ei ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan kotona.

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin enemmissä määrin vierasjoukkue SJK:n hallinnassa, mutta varsinaiset vaaralliset maalipaikat olivat harvassa.

Jos oli ensimmäinen jakso ehkä hivenen varovaisempaa peliä, niin toisella jaksolla alkoi tapahtua.

Ottelun voittomaali nähtiin 56. minuutilla ja siitä vastasi Elias Mastokangas. Ryan Mahuta ajoi erinomaisesti vasemmalta kohti rangaistusaluetta ja siirsi pallon Mastokankaalle, jonka upea veto painui kierteisenä oikeaan ylänurkkaan eikä SJK -maalissa pelannut Miguel Rodriguez voinut sille mitään.

Maalintekijän lisäksi kotijoukkueen voiton takuumiehenä toimi maalissa loistanut Aatu Hakala, joka esitti kourallisen huipputorjuntoja toisella jaksolla.

SJK painoi ottelun lopun määrätietoisesti kohti Hakalan maalia, mutta mies piti uhrautuvasti pelanneen puolustuksen tuella lukemat 1-0 ja erotuomari Antti Munukan vihellettyä pelin päättyneeksi niin kotijoukkueen pelaajien kuin taustojenkin tuuletuksista pystyi aistimaan miten hyvältä voitto maistui.