AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 2467

SJK
3-5-2
vko.35 // 2.9.2023

Ennakko: FC Haka-SJK

Ennakko: FC Haka-SJK

Kuva: Mika Alavesa

Veikkausliigan runkosarja päättyy sunnuntaina, kun FC Haka saa kotikentällään vastaansa Seinäjoen Jalkapallokerhon.

SJK on jo varmistanut Veikkausliigan runkosarjassa kolmannen sijan ennen päätöskierrosta, viime viikon hienolla voitolla, mutta se haluaa parannella asemiaan vielä lisää ennen ylemmän loppusarjan pelejä.

– Vaikea peli tulossa. Valkeakoski on aina hankala paikka vierailla, kelle hyvänsä, ja se on ollut sitä myös meille aiemmin. Aina tiukkoja otteluita, joissa pitää pistää parastaan, että saa jotain mukaan sieltä. He ovat myös tällä kaudella olleet kotonaan voittamattomia. Siksi se on hyvä haaste meille, ja mahdollisuus mennä sinne tekemään jotain sellaista, missä kukaan muu ei ole vielä tällä kaudella onnistunut, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Haka nimittäin on tällä hetkellä Veikkausliigan ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt kotikentällään kertaakaan tällä kaudella. Hämmästyttävän tilastosta tekee se, että kymmenestä kotiottelusta on taskussa vain yksi voitto ja yhdeksän tasapeliä. Vaikka voitto on selkeä tavoite, niin otteluun valmistautuminen on mennyt, kuten mihin tahansa otteluun.

– Kyllä me samalla kaavalla jatketaan, mitä viime otteluissa on nähty. Pidetään kiinni siitä hyvästä tekemisestä, mitä meillä on nyt ollut ja tehdään yksi maali enemmän, kuin vastustaja, Haka-luotsi Teemu Tainio painottaa.

Gómez antaa vuolaasti kehuja Hakalle ja kertaa vielä, että pisteiden hakeminen Tehtaan kentältä on tiukassa.

– Sunnuntaina saamme vastaan erittäin vahvan joukkueen, joka on vahva puolustussuuntaan, yksi parhaista joukkueista kaksinkamppailuissa ja hyvin tiiviinä puolustaessa. Lisäksi erittäin vaarallinen joukkue vastahyökkäyksistä. Samalla Haka on kuitenkin hyvin samanlainen joukkue, joita olemme viime aikoina kohdanneet. Olemme siten saaneet hyvää harjoitusta ja olemme myös valmistautuneet siihen hyvin, Gómez kertoo.

– Olemme pyrkineet parantamaan omassa pelissä pieniä yksityiskohtia, ja olemme enemmän kuin valmiita tähän haasteeseen. Siitä tulee varmasti kova kamppailu, mutta haluamme mennä sinne saavuttamaan jotain, missä muut eivät ole siellä vielä onnistuneet.

SJK on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena, mutta joukkueen kuntokäyrä on päinvastainen, kuin Hakalla. Seinäjokelaiset ovat voittaneet viimeisistä viidestä ottelustaan vain yhden.

– Heillä on hieno kausi menossa . Alkukausi varsinkin oli todella hieno ja nyt vähän heikomman jakson jälkeen ottivat tärkeät pisteet Maarianhaminasta.

– Me tiedostetaan heidän heikkoudet, sekä vahvuudet ja yritetään iskeä niihin huomenna, Tainio päättää.

SJK:n pelaajista on sivussa varmuudella korttitilin täyttymisen vuoksi Tuomas Kaukua, ja jo aiemmin kauden aikana loukkaantumisista kärsinyt Matias Vainionpää, joka sai lisämurheita treeneissä tulleen uuden loukkaantumisen vuoksi. Heidän lisäkseen kaikki muut pelaajat ovat käytettävissä, ja SJK Akatemian riveistä voi tulla mukaan muutamia Ykkösessä hienosti esiintyneitä lisää.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Hajizadeh Amir

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Haka - SJK Tehtaan kentällä sunnuntaina 3.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, SJK:n verkkosivut