vko.34 // 27.8.2023

Pistejako Valkeakoskella (FC Haka-KuPS 2-2)

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja KuPS pelasivat 2-2 (2-1) tasapelin Tehtaan kentällä sunnuntaina.

Kuopiolaiset tulivat ensimmäiselle jaksolle hieman varovaisen oloisena, eikä peli lähtenyt rullaamaan täysin pelisuunnitelman mukaisesti. Kaikesta huolimatta KuPS sai itselleen pallonhallinnan, mutta ei pystynyt hyödyntämään sitä ensimmäisen jakson aikana.

Kotiyleisön iloksi kevyen vesitihkun saattelemana ensimmäiset maalit teki kotijoukkue FC Haka. Valkeakoskelaiset 1-0 johtoasemaan 18. peliminuutin kohdalla vei argentiinalaishyökkääjä Juan Lescano ja vajaat kaksikymmentä minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen KuPSin maalissa. Valkopaitaisen kotijoukkueen toinen maali syntyi keskialueen pallonmenetyksen seurauksesta, jonka avulla Haka rakensi hyökkäyksen vasemmalta laidalta ja keskitys kimpoili lopulta KuPS topparien kautta maaliin.

Keltamustat tekivät kuitenkin kavennusmaalin avausjakson loppupuolella, kun pallo vietiin pilkulle FC Hakan topparin kaadettua Jasse Tuominen rangaistusalueen sisäpuolella. Pallon taakse asteli Arttu Heinonen, joka upotti pallon varmaan tyyliinsä ohi Haka maalivahti Aatu Hakalan. Näin tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1 johtoasemassa.

Toiselle jaksolle KuPS tuli pirteämmin kentälle ja valmennuksen luoma pelisuunnitelma alkoi toimimaan. Kuopion Palloseura otti pallonhallinnan entistä paremmin itselleen ja tasoitusmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Toista puoliskoa oli pelattu vain kolme minuuttia, kun KuPS-kasvatti Saku Savolainen tuikkasi matalasta keskityksestä pallon reppuun. Näin keltamustat olivat tulleet tasoihin ja ottelu oli täysin auki.

Toisen jakson loppu oli keltamustien hallussa, mutta maaleja ei ottelussa kuitenkaan enempää nähty. Ottelun viimeiset minuutit olivat hyvinkin rikkonaisia ja pallo liikkui paljon päädystä päätyyn. Tuomarin vihellettyä peli päättyneeksi, Tehtaan kentän legendaarisella ja hyvinkin perinteisellä tulostaululla oli lukemat 2-2. Näin ollen Kuopioon mukaan lähti vain yksi piste ja Tehtaan kentän tämän vuoden taika pysyi: Haka ei ole kuluvan kauden aikana kertaakaan hävinnyt kotonaan.

Tappion myötä ja HJK:n voittaessa Oulussa menetti keltamustat sarjan kärkipaikan helsinkiläisille. Runkosarjan voitto on kuitenkin täysin auki, sillä HJK johtaa tällä hetkellä vain yhdellä pisteellä, ja joukkueet kohtaavat runkosarjan viimeisellä kierroksella Bolt Areenalla ensi viikon sunnuntaina. Haka puolestaan otti tärkeän pisteen kohti säilymistä.