AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

22

(2-1)

Yleisöä 2715

KuPS
4-3-3
vko.34 // 26.8.2023

Ennakko: FC Haka-KuPS

Ennakko: FC Haka-KuPS

Kuva: KuPS Oy / Sanni Miettinen

Hyvävireinen FC Haka saa sunnuntaina kotikentällään vastaansa toisen hyvävireisen joukkueen, kun Kuopion Palloseura saapuu vieraaksi Tehtaan kentälle.

Haka on saanut elokuun aikana koneistonsa käyntiin ja onkin tällä hetkellä Veikkausliigan kuntopuntarin viidentenä. Joukkue ei ole hävinnyt viimeisimmistä neljästä ottelusta yhtään ja tuloksen on kaksi voittoa, sekä kaksi tasapeliä.

Joskin omissa on soinut vielä turhan paljon, mutta kokonaisuutena pelissä on tapahtunut selkeä muutos parempaan, niin puolustuspäässä, mutta etenkin hyökkäyksessä. Haka kykenee tällä hetkellä luomaan maali- paikkoja todella hyvällä prosentilla, joten ei ole mitään syytä epäillä etteikö palloa kaivettaisi sunnuntaina myös kuopiolaisten maaliverkosta.

Myös päävalmentaja Teemu Tainio myöntää muutoksen oikeaan tapahtuneen.

– Joka pelissä on parannettavaa, mutta tietty koko joukkueen tekeminen on parantunut ja lähinnä se puolustuspelaaminen. Jos mietitään Kotka -peliä niin tietenkin se meni vaikeaksi, kun saatiin se punainen. Mutta suunta on ehdottomasti oikea.

– KuPS on ollut murhaavan tehokas, paljon ovat tehneet maaleja tuosta kuudentoista viivalta ja käyttävät paikkansa tehokkaasti. Hyvä joukkue on vastassa ja hyvässä formissa, niin hyvin saadaan kyllä pelata.

Ottelun kotijoukkueen yksi tilastohuomio Veikkausliigakauden ajalta on se, että valkeakoskelaiset eivät ole tällä kaudella kertaakaan hävinneet kotikentällään. Tämän tilaston tiedostaa myös KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara, joka odottaa huomisesta ottelusta hyvää.

- Saamme Valkeakoskella vastaamme ison haasteen, sillä Haka on kotonaan vielä tällä kaudella voittamaton ja se on hyvässä tuloskunnossa. Toisaalta niin olemme mekin, eli hyvä ottelu tulossa, ennakoi "Honsu".

Hakan yksi vahvuuksista kauden kuluessa on ollut nopeat suoraviivaiset vastahyökkäykset ja sen tiedostaa myös Honkavaara.

- Meidän pitää olla tarkkana Hakan suunnanmuutospelaamisessa, sillä Rogerson ja Mastokangas ovat olleet erityisen vaarallisia, kun Haka voittaa pallon. Hyvä kenttätasapaino hyökätessä on tärkeää, painottaa Honkavaara.

Runkosarja lähenee loppuaan ja otteluita keltamustilla ennen mestaruussarjaa on edessä kaksi kappaletta. Runkosarjan voittamisen merkittävin asia olisi pieni etulyöntiasema loppusarjaan ja Veikkausliiga-kauden viimeiselle viiden ottelun rutistukselle. Runkosarjan ykkönen pääsee myös pelaamaan lokakuussa sarjakauden viimeisen ottelun kotikentälleen runkosarjassa toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Tämän faktan tiedostaa myös Honsu.

- Haemme vielä asetelmia yläloppusarjaan, joten tämä peli on meille todella tärkeä, kertoo Honkavaara ottelun painoarvosta.

Hakan kokoonpanotilanne on hivenen parantunut, sillä poissa ovat ainoastaan pelikieltoa kärsivä Eero-Matti Auvinen ja loukkaantunut Henri Malundama. Eli niin Janne-Pekka Laine, kuin Juan Lescanokin ovat sunnuntaina käytettävissä.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Kyllönen Aapo

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Haka - KuPS Tehtaan Kentällä sunnuntaina 27.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, KuPS:n verkkosivut