AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

30

(1-0)

Yleisöä 4374

SJK
3-5-2
vko.33 // 19.8.2023

Ennakko: KuPS-SJK

Ennakko: KuPS-SJK

Kuva: Mika Alavesa

Veikkausliigan runkosarja lähestyy loppuaan ja taistelu sarjasijoituksista käy kuumana.

Kuopiossa pelataan sunnuntaina 20.8. Veikkausliigan kärkiottelu, kun kuopiolaiset isännöivät runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Väre Areenalla SJK:ta

- Huippumatsi tulossa, kaksi joukkuetta, jotka taistelevat niistä kirkkaimmista paikoista. Yleisöä on ilmeisesti tulossa paljon, joten toivottavasti pystymme vastaamaan huutoon, KuPS-luotsi Jani Honkavaara näkee.

SJK on kärsinyt kolme tappiota peräkkäin. Ensin se hävisi tiukasti kotonaan HJK:lle, jonka jälkeen hirmuvireessä oleva VPS piti pisteet kotonaan Vaasassa, ja viime tiistaina KTP pääsi yllättämään SJK:n kotikentällä Seinäjoella. SJK:n nuori joukkue on kuitenkin jokaisessa ottelussa esittänyt urheaa taisteluasennetta, ja otteluita lienee ollut sangen viihdyttävää seurata, vaikka tulokset peleistä ovatkin viime aikoina olleet ikäviä.

– Tiedossa on jälleen yksi huippumatsi, jossa voimme edelleen kehittyä paremmaksi. Meillä on takanamme kolme rankkaa peliä – joskin kaikki pelit ovat toki rankkoja – mutta meidän on uskottava tähän ryhmään. Suoritustasollamme olisimme ansainneet enemmän kuin mitä pelin tulokset kertovat.

- Meidän on pidettävä huolta siitä, että opimme ja parannamme tiettyjä pieniä asioita jotka ovat kääntäneet pelit vastustajalle, toisin kuin aiemmin kaudella, sanoo SJK-päävalmentaja Joaquín Gómez.

KuPS puolestaan on ollut tuloksellisesti hyvässä vireessä, mutta helppoa ottelua Honkavaara ei missään nimessä odota.

- Olemme hyvässä vireessä sekä henkisesti että fyysisesti. Luulen että pelin intensiteetti tulee olemaan kova, enkä usko, että ottelu ratkeaa ihan alussa. Lopussa SJK:lla on taipumus pelata aika avoimesti, joten pitää pysyä mukana pelissä ja käyttää nyt mahdollisuudet, jotka SJK antaa.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen Veikkausliigassa, kun 26. toukokuuta pelatussa ottelussa Kuopion Palloseura taipui 1–0 OmaSp Stadionilla. Melkein kolmen kuukauden ero otteluiden välissä muuttaa kuitenkin ennakkoasetelmia ja varsinkin Kuopion Palloseura on vahvistunut siirtoikkunan aikana, joten tuon ottelun tulosta ei tässä kohti kannata liikaa miettiä

Kuopiolaisten riveihin kesän siirtoikkunassa siirtyi myös aiemmin Kerhon paidassa pelannut englantilainen Jake Jervis, joka onnistui myös tekemään ensimmäisen maalinsa KuPS-paidassa ottelussa Ilvestä vastaan.

– KuPS:lla on joitakin maamme parhaita pelaajia, ja he voivat valita käyttöönsä parhaita yksilöitä myös lyhyeksi aikaa, kuten nyt heidän vahvistuttuaan siirtoikkunan aikana. Heidän joukkueensa on tiivis. He tietävät miten kilpailla ja heillä on kokemusta tästä tilanteesta [tämänhetkisestä kilpailutilanteesta Veikkausliigassa].

- He ovat siis oiva vastus meille testataksemme rajojamme, aggressiivisuuttamme ja intensiteettiämme – kaivaaksemme jälleen esiin sen itseluottamuksen joka joukkueessamme on, sanoo Gómez.

Kumpikin joukkue pääsee sunnuntain otteluun ilman pelikieltoja.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Nevalainen Ville


KuPS - SJK Väre Areenalla sunnuntaina 20.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut