AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 20.8.2023

Popovitch ennakoi tasaista kohtaamista – ”Tarkka peli ja taktinen peli”

Popovitch ennakoi tasaista kohtaamista – ”Tarkka peli ja taktinen peli”

Anton Popovitch ennakoi tiukkaa kärkikamppailua. (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntaina pelataan Veikkausliigan kärkiottelu, kun sarjakärki KuPS saa kotikentälleen kolmantena olevan SJK:n. KuPS:n Anton Popovitch povaa ottelusta tasaista ja tiukkaa.

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuaan ja mestaruustaistelu jatkuu tiukkana. Kuopiossa on jaossa tärkeät pisteet ja Popovitch uskoo sen heijastuvan myös pelin luonteeseen.

- Veikkaan, että tulee olemaan tarkka ja taktinen peli. Vaikka toisaalta toivoisi yleisölle, että se olisi viihdyttävä ja vauhdikas peli. Veikkaan, että tulee olemaan vähämaalinen peli. Molemmat joukkueet pelaavat aika samalla tyylillä sen kannalta, että molemmat tykkäävät pallokontrollista. Ehkä sanon silti, että SJK on vielä suoraviivaisempi joukkue. Varmasti tulee kova peli, kun tiedetään, että Seinäjoki on yksi mestaruuskamppailussa olevista joukkueista. Tulee olemaan vaikea peli meille, varsinkin kun olemme kotona. Ei tule olemaan helppo peli, ennakoi Popovitch Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

KuPS:lla on kolmen pisteen etumatka SJK:hon ja saisi voitolla rakennettua jo kuuden pisteen hajuraon. Popovitch korostaa, että voittojen merkitys kasvaa kauden loppua kohti mentäessä.

- Sehän siinä on, että tasureilla et tee periaatteessa mitään. Se on kaksi pistettä menetetty. Se, että ottaako porukka tässä vaiheessa riskiä sen suhteen, että haluaako voittaa vai pelaako tasan, niin siitä en tiedä. Mutta veikkaan, että valmennus siitä päättää, mutta itse kyllä ajattelen silleen, että vielä tässä vaiheessa mieluummin tasapeli, kuin että haetaan väkisin voittoa, joka voi muuttua tappioksi. Tasapeli ei kuitenkaan kaada mestaruushaaveita, siinä on monta peliä jäljellä. Mutta ehkä sanon, että mitä lähemmäksi mennään sitä kauden loppua, niin ne tasurit ovat vain turhempia.

Suplan Veikkausliiga-podcastin pariin pääset täältä.

KuPS - SJK Väre Areenalla sunnuntaina 20.8. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia