4-3-3
vko.30 // 30.7.2023

Pistejako Valkeakoskella (FC Haka-FC Lahti 1-1)

Kuva: Jussi Rämä

FC Lahti ja FC Haka tasasivat pisteet Valkeakoskella lukemin 1—1. FC Lahden osuma merkittiin Arian Kabashille. Hakan maalista vastasi Oliver Whyte.

Vierailija FC Lahti aloitti vahvasti ja hallitsi peliä. Kotijoukkue FC Haka oli alakynnessä ja Lahti sai etenkin erikoistilanteista vaarallisia tilanteita. Altin Zeqirin ja Mikko Kuninkaan erikoistilanteista lähimmäs pääsi Jusif Ali, mutta maaliin asti Lahti ei palloa saanut.

Haka puolestaan rankaisi ensimmäisestä tilanteestaan. Juan Lescano sai ovelasti käännettyä pallon keskelle. Oliver Whyte oli ensimmäisenä pallossa ja sijoitti pallon tarkasti maaliin. Maalin jälkeen Hakan Janne-Pekka Laine osui vielä kertaalleen kulmapotkun jälkeen yläputkeen. Tauolle lähdettiin Hakan 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti haki tasoitusmaalia. Lahti hallitsi hienokseltaan ottelutapahtumia, mutta huippupaikoille lahtelaiset eivät päässeet. Haka rikkoi tehokkaasti ja fiksusti ja kulutti kelloa tehokkaasti.

Noin 20 minuuttia ennen loppua Mikko Kuninkaan vapaapotku kiersi hyvin maalille. Arian Kabashi liippasi pallon kohti maalia ja pallo kimpoili maaliin Hakan puolustuksen kautta. Maali kuitenkin merkittiin Kabashille.

Molemmat joukkueet hakivat lopussa voittoa riskillä. Lahti hallitsi, mutta joutui rikkomaan Hakan vaarallisten vastahyökkäysten edessä. Kumpikaan joukkue ei lopulta saanut huippupaikkoja ja pisteet tasattiin lukemin 1—1.