AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

11

(1-0)

Yleisöä 3024

FC Lahti
4-3-3
vko.30 // 29.7.2023

Ennakko: FC Haka-FC Lahti

Ennakko: FC Haka-FC Lahti

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

FC Haka kohtaa sunnuntain Musariottelussa FC Lahden Tehtaan kentällä kello 15.00 alkaen.

Kyseessä on sarjataulukon kaksi jumbojoukkuetta, joten pisteet olisivat molemmille kullanarvoiset.

– Huomenna iso peli, molemmat tarvitsee pisteitä kipeästi, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio painottaa.

– Vaasa -peli oli meille niin iso läpsäytys naamalle, että meidän on tehtävä iso muutos omaan tekemiseen.

Kärkijoukkueiden Helsingin Jalkapalloklubin ja Seinäjoen Jalkapallokerhon menestyksekkäiden kohtaamisten jälkeen FC Lahti kohtasi viime sunnuntaina Hiihtiksellä IFK Mariehamnin. Lahti oli ensimmäisellä jaksolla heikko ja lahtelaiset loivat liian vähän laadukkaita maalipaikkoja. IFK meni ottelussa johtoon ensimmäisen jakson loppupuoliskolla huonosti puolustetun tilanteen jälkeen. Toisella jaksolla Lahti piristyi, mutta tasoitusosuma jäi paikoista huolimatta uupumaan. Parhaille paikoille pääsivät Teemu Penninkangas ja Matheus Alves. Lopulta ottelu ratkesi, kun IFK:n vastahyökkäyksen päätteeksi pallo kimposi debyyttiään pelanneesta Luka Šimunovićistä omaan maaliin.

Tappio pudotti Lahden jo karsijan paikalle. FC Lahden urakkaa vaikeuttaa pelikiellot ja muut poissaolot. Bubacar Djaló ja Teemu Penninkangas ovat sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Lisäksi varmasti sivussa ovat Lassi Järvenpää ja Pablo Andrade, Julius Tauriainen, jonka munuainen repesi hieman kovan iskun seurauksena SJK-ottelussa. Loorents Hertsi ja Marius Könkkölä ovat jo harjoitelleet joukkueen mukana ja molempien paluu takaisin pelikentälle lähestyy. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila haluaa joukkueensa parantavan paljon edellisestä ottelusta.

– Luvassa on iso peli, kuten kaikki liigaottelut ovat. Haluamme parantaa asetelmiamme sarjataulukossa ja ennen kaikkea haluamme voittaa. Meidän pitää ratkaista, miten saamme pelin meidän näköiseksemme. Vastustajalla on uusia pelaajia, joten olemme kehittäneet myös varasuunnitelmia. Haluamme kontrolloida peliä hyökätessä ja puolustettaessa. Haluamme, että peli on meidän näköisemme. Meidän pitää parantaa edellisestä ottelusta. Pelit ovat tasaisia ja viime ottelussa saimme lopussa muutamia hyviä keskityksiä. Huomenna meidän pitää survoa pallot sisään, Mannila kertoo.

Samansuuntaiset suunnitelmat ovat myös kotijoukkueella.

– Meillä on ollut hyvää tekemistä koko viikon ja ollaan saatu ajettua niitä asioita sisään, mitä on haluttu. Kaikki joukkueessa ymmärtää, minkä asioiden tulee muuttua, Tainio pamauttaa.

Haka julkaisi kuluneella viikolla kaksi uutta pelaajasopimusta, kun hyökkääjä Alberto Alvarado Morin ja puolustava keskikenttä Maissa Fall liittyivät joukkueeseen. Lisäksi taustatukea Tainiolle saapui antamaan kokenut valmentaja Kari Martonen. Molemmat uudet pelaajat ovat sunnuntaina pelikelpoisia.

Hakan joukkueesta sivussa koko loppukauden ovat Vigori Gbe ja Anthony Herbert, sekä lisäksi hiljalleen pelikuntoon pääsevä Mehdi Boukassi. Muutoin poissaoloja ei sunnuntaina ole.

FC Hakan ja FC Lahden välinen ottelu päättää keskiviikosta asti juhlitun Musiikkitapahtuman. Tehtaan kentällä vietetään lasten tapahtuma, missä muun muassa pomppulinna ja alpakoita, sekä Kultajousen onnenpyörä. Otteluun pääsee ilmaiseksi sisään Musarirannekkeella, sekä ilmaiseksi myös kaksi aikuista lapsen mukana sisään.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Lemettinen Jouni
AET 2 Määttänen Janne
4.ET Mäkinen Kalle

FC Haka - FC Lahti Tehtaan kentällä sunnuntaina 30.7. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan ja FC Lahden verkkosivut