AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-5-2

41

(2-1)

Yleisöä 2823

FC Haka
4-3-3
vko.29 // 22.7.2023

Ennakko: VPS-FC Haka

Ennakko: VPS-FC Haka

Kuva: Jussi Rämä

VPS palaa voittoputken siivittämänä jälleen kentälle, kun sunnuntain kohtaamisessa vastaan asettuu FC Haka.

VPS etenee kohti sunnuntain Haka-ottelua ilmiömäisessä neljän ottelun voittoputkessa, joiden aikana oma maali on myös pysynyt visusti puhtaana 9–0 maalierolla. Pitkän ja vaikean alkukauden jakson katkaissut Vepsu on saanut sihtinsä kohdilleen, ja maalinteko onkin jo onnistunut lukuisten eri pelaajien toimesta. Myös oman pään kurinalainen puolustaminen ja laukaustilan peittäminen on aiheuttanut vastustajille päänvaivaa.

Viimeisin Oulu-peli osoitti Vepsun tehokkuuden olevan paikallaan kotijoukkueen nollatessa vieraat lukemin 3–0.

Sunnuntaina vastaan asettuva FC Haka on kohdannut kuluvalla liigakaudella haasteita tuloksellisesti, vaikka joukkue taisteleekin europeleissä jatkopaikasta samanaikaisesti. Haka on ollut voitollinen liigassa viimeksi toukokuussa, ja täten valkeakoskelaisten vaikea jakso muistuttaa Vepsun haasteellista alkukautta. VPS ja Haka kohtasivat viimeksi toukokuussa Valkeakoskella 2–2 tasapeliin päättyneessä liigaottelussa, jossa Vepsu oli selkeästi 90 minuutin aikana niskan päällä.

- Hakalla pettymys on varmasti todella suuri tällä hetkellä heidän Konferenssiliigan karsintojen taipaleen tullessa päätökseen. Totta kai matkustamiset vaikuttavat myös siihen, ettei Hakalle jää paljoa valmistautumisaikaa sunnuntaita varten. Emme voi kuitenkaan tuudittautua ajattelemaan, että Haka tulisi otteluun huonolla asenteella kohtaamaan meidät. Heidän asenteensa on varmasti kohdillaan, ja odotamme varsin tiukkaa peliä, Sillanpää summaa.

Valkopaidat saapuivat Suomeen myöhään perjantaina, joten lauantaina oli edessä normaalia myöhäisempi ja lyhyempi viimeistelytreeni.

– Kevyt treeni tänään. Moni matkusti parikymmentä tuntia eilen, niin hyvin iisisti pitää mennä. Palautumista ja valmistautumista huomiseen, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio kertoi lauantain harjoitusten jälkeen.

Haka joutuu matkustamaan Vaasaan ilman kapteeni Niklas Fribergia, sekä Stavros Zarokostasia, joilla molemmilla on korttitili täynnä. Hyvä uutinen sen sijaan on, että Elias Mastokangas on nyt pelikelpoinen ja tuokin hyvän vaihtoehdon hyökkäykseen. Luonnollisesti pitkäaikaistoipilaat Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe ovat poissa kokoonpanosta.

Kotijoukkue Vaasa on saanut kankean alkukauden jälkeen oman pelinsä toimimaan ja ovat tällä hetkellä Veikkausliigan kuntopuntarin kärjessä.

– Vepsu on hyvä esimerkki siitä, että homma äkkiä muuttuu, kun saa voittoja.

– Heillä oma pää on alkanut pysymään puhtaana – boksipuolustaminen toiminut paremmin ja iskeneet terävästi vastahyökkäyksiin. Heidän tilanteenvaihdot ovat olleet hyviä ja erikoistilanteista tehneet paljon maaleja. Kovakuntoinen joukkue on vastassa!

VPS-luotsi Sillanpää myös kannustaa kannattajia saapumaan sunnuntain peliin paikan päälle.

- Eiköhän pistetä 3000 katsojan raja sunnuntaina rikki! Sunnuntai-ilta, hyvä keli palvelee, ja kyseessä on kuitenkin perinteinen jalkapallopäivä Vaasassa, joten eikö juuri se ole parasta. Toivottavasti kaikki löytävät paikalle!

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 De Casseres Christian
4.ET Juusola Mikko

VPS - FC Haka Lemonsoft Stadionilla sunnuntaina 23.7. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut