Yleisöä 2850

4-3-3
vko.29 // 17.7.2023

Pistejako Veritas Stadionilla maanantaina (FC Inter-KuPS 1-1)

FC Inter ja Kuopion Palloseura päätyivät maanantain Veikkausliigan ainoassa ottelussa pistejakoon, kun lopputulos kirjattiin maalein 1-1. Lopputulos oli melko linjassa kenttätapahtumien kanssa. Ottelun molemmat maalit nähtiin toisella jaksolla.

Ensimmäisellä jaksolla paremmat paikat loi vierasjoukkue. Kauden ensimmäisen liigapelinsä pelannut Matias Riikonen pääsi hyvin otteluun sisään, kun hän esitti pari varmaa torjuntaa ensimmäiseen varttiin. Etenkin Axel Vidjeskogin laukauksen Riikonen haki upeasti yläkäsitorjunnalla riman alta. Puolen tunnin kohdalla Sebastian Dahlström sai avopaikan, kun hän pääsi rauhassa ampumaan pilkun tasalta. Veto meni kuitenkin ylärimaa nuollen yli maalin Itäpäädyn katsojien riemuksi.

Interiltä lähimpänä maalia oli avauskokoonpanoon noussut Luka Kuittinen. Hänen kärkituikkunsa meni kuitenkin pallon verran ohi alakulman kulmapotkun maalinedusruuhkasta toimitettuna.

Ottelu meinasi saada avausmaalinsa 55. minuutilla, kun kuopiolaisten tuore hankinta Jake Jervis pääsi laukomaan sivuvaparin irtopallon tolppaan boksin sisältä. Pallo meni maaliviivan editse toiselle tolpalle, jossa Kuittinen pelasti uhrautuvaisesti tilanteen kulmapotkuksi.

Avausmaali nähtiin lopulta 69. minuutilla, kun Tommi Jyry rankaisi vanhaa seuraansa upealla yläkulmakudilla. Bismark Ampofo pelasi Darren Smithille boksin rajalle, joka tiputti Jyrylle kivan passin alle, josta keskikenttäpelaaja täräytti toisella kosketuksella kauden yhden hienoimmista maaleista.

Interin johto kesti reilut kymmenen minuuttia. KuPS toimitti keskikentän taisteluvoiton jälkeen pari yksinkertaista pystysuunnan syöttöä, mitkä puhkoi Interin linjan. Tete Yengi pääsi nokikkain Riikosen kanssa, Riikonen esitti upean jalkatorjunnan, mutta Interin epäonneksi irtopallo kimposi suoraan Pyry Lampiselle, joka pääsi puskemaan puolityhjään maaliin.

Enempää osumia ei nähty, mutta kokonaisuudessaan Veritas Stadionin pääluvulta hieman vajaat 3000 katsojaa saivat todistaa laadukkaan jalkapallo-ottelun.