AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

11

(0-0)

Yleisöä 2850

KuPS
4-3-3
vko.28 // 16.7.2023

Ennakko: FC Inter-KuPS

Ennakko: FC Inter-KuPS

Kuva: Tara Jaakkola

FC Interillä on edessään kova kahden kotiottelun viikko. Maanantaina joukkue haastaa Veritas Stadionilla sarjäkärki Kuopion Palloseuran.

KuPS on päässyt vaikean alkukauden jälkeen lentoon, kun Jani Honkavaara otti keltamustissa vetovastuun muutaman kierroksen jälkeen. Kevään keskinäisessä liigakohtaamisessa Inter päihitti vieraissa kuopiolaiset maalein 1-2, Darren Smithin ja Matias Tammisen osumilla. Maanantain kohtaamiseen joukkueet tulevat jokseenkin samanlaisista lähtökohdista, kun kummallakin ryhmällä on alla tappio Vaasan Palloseuralle.

Interin maalivahti Matias Riikonen tietää, että vastassa on monipuolinen joukkue.

– KuPS pystyy pelaamaan niin, että se etenee linja kerrallaan, mutta heiltä löytyy myös uhkaa linjan taakse sekä eteen, Riikonen pohtii.

– Alkukausi ei mennyt heiltä tuloksellisesti hyvin, sitten vaihtui koutsi ja he ovat pystyneet kääntämään tulokset voitoiksi. Nythän he johtavat sarjaa, joten kyllä KuPS pelaa hyvää futista, hän jatkaa.

KuPSin edelliset ottelut Veikkausliigassa ovat olleet vähintäänkin mielenkiintoisia: IFK Mariehamnia vastaan Kuopion Palloseura ei pystynyt murtamaan ahvenanmaalaisten puolustusta, Lahdessa nähtiin yhteensä seitsemän maalia ja Vaasan Palloseuraa vastaan keltamustat pelasivat käytännössä koko ottelun vajaamiehisenä. KuPSin onneksi viimeisimmästä ottelusta on yli viikko ja joukkue onkin saanut harjoitella pitkästä aikaa rauhassa.

- On ollut kiva, että ollaan päästy vähän harjoittelemaan. On ollut tosi hyvä viikko ja samalla saatu uusia pelaajia mukaan, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

- Inter on tosi vauhdikas ja erittäin hyökkäävä joukkue. Ehkä joukkueen ongelmat viime aikoina ovat olleet puolustuspäässä. Inter on taisteluvalmis joukkue, kuten Jarkko Wissin joukkueet aina ovat.

Jos vierasjoukkue KuPS lähtee otteluun hyvin levänneenä niin samaa ei voi sanoa kotijoukkueesta: Inter pelasi viimeksi keskiviikkona ja sitä edeltäväkin ottelun joukkue pelasi viikko sitten lauantaina. Sunnuntaina kentälle astuttaessa vireystilan pitäisikin olla parempi Kuopion Palloseuralla, vaikka joukkue istuukin lauantaina bussissa useita tunteja.

Interin viime ottelut eivät kaikkineen ole menneet yhtä hyvin kuin erinomainen kesäkuu olisi saattanut antaa olettaa. Heinäkuu on ollut sinimustille jokseenkin vaikea. Riikonen pohtii, missä joukkue pystyy parantamaan.

– Puolustussuuntaan ainakin tilanteenvaihdoissa, boksipelaamisessa ja erikoistilanteissa. Hyökkäyspäässä pitäisi pystyä enemmän päättämään niitä hyökkäyksiä ja saada sitä kautta tilanteita ja maaleja.

KuPS on vahvistanut joukkuettaan siirtoikkunan aikana. Keltamustien riveihin on liittynyt kaksi uutta hyökkääjää: Jake Jervis sekä Tete Yengi. Lisäksi KuPS saa otteluun paluumuuttajan, kun Tony Miettinen palasi lainalta takaisin Pohjois-Savoon. Keltamustien avauskokoonpanossa tullaankin näkemään varmuudella yksi muutos johtuen Ibrahim Cissen pelikiellosta, mutta muilla nimillä on turha spekuloida tässä kohti.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Vihreävuori Riku
4.ET Hyytiä Joni

FC Inter - KuPS Veritas Stadionilla maanantaina 17.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, KuPS:n verkkosivut