AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 2945

IFK Mariehamn
5-3-2
vko.28 // 14.7.2023

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Ilves isännöi lauantaina Ratinan stadionilla Ahvenanmaalta asti Tampereelle matkaava IFK Mariehamnia.

Tänä vuonna tulee täyteen 40 vuotta siitä, kun Ilves varmisti mestaruuden 15 000 katsojan edessä Ratinassa, kun Jussi Ristimäen luotsaama joukkue kaatoi Kokkolan Pallo-Veikot ratkaisevassa ottelussa.

Lauantaina Ilves isännöi aikoinaan mestaruusnäyttömänä toimineella Ratinan stadionilla IFK Marienhamnia ja seura muistelee samalla 40 vuoden takaista mestaruutta kutsumalla otteluun mestarijoukkueen pelaajistoa ja henkilökuntaa.

Edellisen voittonsa jälkeen Ilves on pelannut Veikkausliigaa kuuden ottelun verran, joista on kertynyt 5 tasapeliä ja 1 tappio. Viimeistelyn viimeistä silausta, tai pientä määrää onneakin, on Ilves jäänyt kaipaamaan monen ottelun päätteeksi. Mutta tapa jolla maalintekopaikkoja luodaan tiheään tahtiin, vihjaisi maalihanojen aukeavan Veikkausliigankin puolella ennemmin kuin myöhemmin.

Ilves ja IFK ovat molemmat pelanneet tähän mennessä 14 liigaottelua ja edelleen sarjan kahdeksantena majaileva Ilves (16) on kuusi pistettä sarjajumbo IFK:ta (10) edellä. Pisteiden merkitystä siis lienee turha enempää korostaa, kun kotijoukkue etsii tietä takaisin ylempään jatkosarjaan oikeuttaville sijoille ja vieraat puolestaan pyrkivät pääsemään pois sarjataulukon perältä.

IFK Mariehamnin taakkana ovat olleet kentältäpoistot, joita edellisissä viidessä ottelussa on tullut peräti neljä - ja kaikki vielä suhteellisen varhaisessa vaiheessa ottelua.

- Tärkeää on, että meillä on 11 miestä kentällä koko ottelun ja se, että esityksemme on sellainen kuin aiemminkin. Kentältäpoistot joka ottelussa osuvat meihin aivan liian pahasti. Tämä on asia, josta on puhuttu joukkueen kanssa viikon aikana, Grönvittin kakkosvalmentaja Jimmy Wargh sanoo.

- Lauantaina vaaditaan hyvää puolustuspelaamista ja hyökkäyksessä meidän pitää olla rohkeampia ja tehokkaampia, Wargh linjaa.

Ilves lähtee otteluun edelleen loukkaantumisista kärsiviä Lauri Ala-Myllymäkeä, Leo Kyllöstä ja Doni Arifia. Puolustaja Mohammed Umar kärsii jälkimmäisen kahden ottelun pelikiellostaan.

IFK Mariehamnilta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Patrik Raitanen ja Olawale Tehe ja niin ikään loukkaantuneena oleva Albin Granlund. Pelikieltoaan puolestaan sovittaa edellisottelusta kahdella keltaisella kentältä poistettu Dé.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Mynttinen Simo
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Sario Einari

Ilves - IFK Mariehamn Ratinan Stadionilla lauantaina 15.7. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut