AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 15.7.2023

Ilves juhlistaa lauantaina kauden 1983 mestareita - juhlaottelu Ratinassa

Ilves juhlistaa lauantaina kauden 1983 mestareita - juhlaottelu Ratinassa

Zico vauhdissa lähes neljä vuosikymmentä sitten. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves on kutsunut lauantaina Ratinan stadionilla IFK Mariehamnia vastaan pelattavaan Veikkausliigaotteluun kutsuvieraiksi vuoden 1983 Suomen mestareita ja seura kunnioittaa tuota mestaruutta ottelun yhteydessä.

Tänä vuonna tulee täyteen 40 vuotta siitä, kun Ilves varmisti mestaruuden 15 000 katsojan edessä Ratinassa, kun Jussi Ristimäen luotsaama joukkue kaatoi Kokkolan Pallo-Veikot ratkaisevassa ottelussa.

Veikkausliiga-aikakaudella mestaruuden valmentajana kolmeen otteeseen voittanut Ari 'Zico' Hjelm murtautui joukkueeseen pari kautta ennen mestaruutta nuorena pelaajana ja muisteli lämmöllä uransa ensimmäistä, ja ainoaa, pääsarjamestaruutta pelaajana.

- Onhan sillä (-83 voitetulla mestaruudella) iso merkitys, kun pelasin kuitenkin aika kauan, mutta ei mulla ole kuin yksi Suomen mestaruus pelaajana. Se on tämä -83 mestaruus ja kuulun sitä kautta hienoon ryhmään, ilvesläisiin joilla on Suomen mestaruus. Sillä on iso merkitys, summaa Hjelm.

Niin ikään vasta 19-vuotiaana nuorukaisena ison roolin joukkueessa saanut Petri 'Polle' Ojala muisteli, että ei kokenut nuorena pelaajana juurikaan paineita ratkaisevasta pelistä, mutta 15 000 katsojan edessä mestaruuden ratkaiseminen on muistona lähtemätöntä sorttia:

- Jatkosarjassa oltiin voitettu käytännössä kaikki pelit ja kun viimeisen otteluun lähdettiin, niin tuntuihan se erinomaiselta kun silloinen Tampereen Säästöpankki tarjosi Ilves-faneille ilmaisen sisäänpääsyyn. Mutta ei olisi silti osattu arvata, että täällä 15 000 ihmistä olisi, se oli ihan mahdoton määrä.

Lauantaina Ojala ja useat muut mestaruusjoukkueen jäsenet ovat Ratinassa kutsuvieraina, ja pääsevät näyttäytymään lauantain otteluyleisölle, sekä tietenkin tapaamaan vanhoja kavereita:

- Ilman muuta hieno asia (nähdä kavereita). Osan kanssa ollaankin kokoonnuttu vuosittain, mutta sinne on tulossa sellaisiakin kavereita joita ei useasti näe, niin hieno nähdä heitä. Hieno tilaisuus ja kiva muistaminen Ilvekseltä, Ratinassa on aina upeata olla, se on se meidän paikka, Ojala sanoo.

Ilves - IFK Mariehamn Ratinan Stadionilla lauantaina 15.7. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia