4-4-2
vko.19 // 9.5.2023

Haka haki komean voiton Espoosta (FC Honka-FC Haka 0-2)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja FC Haka kohtasivat Tapiolan urheilupuiston aurinkoisessa tiistai-illassa. Tapiolan nurmella nähtiin tasainen ottelu, jossa maaleista vastasi kuitenkin vain vierasjoukkue. Pisteet lähtivät Valkeakoskelle lukemin 0-2.

Avausjaksolla Honka hyökkäsi hyvin 18. minuutilla. Kevin Jansen ja Edmund Arko-Mensah syöttelivät hyvin pallon boksiin, mutta viimeinen syöttö karkasi yli päätyrajan. Hongan avausmaali oli lähellä 27. minuutilla. Clésio pelasi Mateo Ortízille, joka pudotti boksin rajoille Jansenille. Laukaus meni kuitenkin hieman maalin ohitse.

Ottelun avausmaalin iski vierailija Haka puolen tunnin kohdalla. Ryan Mahuta laukoi ja Logan Rogerson pääsi siirtämään paluupallosta vieraat johtoon.

Haka iski vielä toistamiseen ennen avausjakson loppua, kun Juan Lescanon pusku upposi kulmapotkusta Honka-maalin takakulmaan.

Honka tuli toisen jakson alkuun vauhdilla ja saikin muutamia paikkoja. Ville Kosken pusku nousi kuitenkin yli maalin eikä Clésio päässyt hyvän riistonsa jälkeen laukomaan. Hongan ottelu vaikeutui 70. minuutilla Roman Eremenkon ulosajon myötä.

73. minuutilla Hakan kolmas osuma oli lähellä. Vain Matias Ralen upea blokki maaliviivalta piti lukemat muuttumattomina.

Varttia ennen loppua Juan Alegria pääsi kulmapotkun jälkeen kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta pallo jäi Haka-puolustuksen blokkiin. Lisämaaleja ei enää nähty ja Honka koki tappion loppulukemin 0-2.