AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3

02

(0-2)

Yleisöä 1868

FC Haka
4-4-2
vko.19 // 8.5.2023

Ennakko: FC Honka-FC Haka

Ennakko: FC Honka-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka pelaa kauden toisen ottelunsa Tapiolan urheilupuistossa tiistaina 9.5. kun vastassa on FC Haka Valkeakoskelta.

Honka nappasi kauden toisen voittonsa perjantaina kaatamalla FC Lahden 3-0 Kevin Jansenin kahdella ja Clésion yhdellä osumalla. Maksim Rudakov pelasi maalilla jo kauden neljännen nollapelinsä.

– Pelasimme mielestäni hyvin kaikilla pelin osa-alueilla. Saimme hyökkäyksiä rakennettua monista eri tilanteista, prässäsimme hyvin, puolustimme hyvin matalalla, voitimme pitkät pallot ja olimme varmoja itse pallon kanssa. Se, että saimme myös tehtyä maaleja antoi lisää uskoa siihen, että teemme pelissämme oikeita asioita. Lahti-peli oli kokonaisvaltaisesti meiltä hyvä esitys, Lucas Kaufmann toteaa.

Honka on ennen tiistain otteluita Veikkausliigan sarjataulukossa neljäntenä yhdeksällä pisteellä. Erittäin tasaisessa sarjassa eroa kärkeen on vain neljä pistettä. Haka löytyy sijalta seitsemän, yhden ottelun vähemmän pelanneena, viidellä pisteellä. Viime kierroksella se voitti kotonaan KTP:n 4-2 lukemin.

Honka ja Haka kohtasivat jo kerran tällä kaudella Valkeakosken Tehtaan kentällä. Eero-Matti Auvinen vei Hakan johtoon, Kevin Jansen laukoi pilkulta loppulukemat 1-1 ottelun loppuhetkillä.

– Haka on kovatasoinen joukkue, he ovat näyttäneet sen aiemmin. He ovat pelanneet paljon hyviä pelejä ja meille he näyttävät olevan vaikea vastustaja voittaa. Voimme siis odottaa jälleen yhtä kovaa peliä. Hakalla on yhtenäinen joukkue, jossa on hyviä yksilöitä.

- Kova peli on edessä, mutta olemme joukkueena hyvässä tilanteessa. Alkukaudestakaan emme pelanneet mielestäni huonosti, vaikka emme pelejä voittaneetkaan. Nyt teimme maaleja ja voitimme ensimmäisen oikean kotipelimme Tapiolassa. Itseluottamuksemme on korkealla. Odotan toki vaikeaa peliä, mutta toivon että voimme toteuttaa haluamiamme asioita ja ottaa jälleen hyvän voiton, Kaufmann sanoo.

Edellisen kohtaamisen muistaa hyvin myös Haka-kapteeni Niklas Friberg.

- Olimme lähellä voittaa silloin, nyt mennään toki vieraskentälle ja nurmialustalle, joka varmasti tuo oman mausteensa peliin, Friberg miettii Hakan Mustavalko-TV:ssä.

Haka sai perjantaina kauden voittotilinsä auki, kun KTP kaatui vahvan toisen jakson ansiosta.

- Saatiin hyvä itseluottamusbuusti perjantain voitosta ja hyvä, että seuraava peli tulee nopeasti. Lähdetään hyvällä fiiliksellä ja kovalla itseluottamuksella Honkaa vastaan. Kun pidämme sen saman tason kuin KTP:ta vastaan toisella jaksolla, niin uskon että saamme kolme pistettä mukaan, Friberg sanoo.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Aravirta Jan-Peter
4.ET: Vuorinen Juuso


FC Honka - FC Haka Tapiolan urheilupuistossa tiistaina 9.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, Mustavalko-TV