AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

10

(1-0)

Yleisöä 2712

FC Honka
4-3-3
vko.27 // 7.7.2023

Ennakko: SJK-FC Honka

Ennakko: SJK-FC Honka

Kuva: Juhani Järvenpää

SJK ja FC Honka kohtaavat Veikkausliigan ottelussa Seinäjoen OmaSp Stadionilla tangolauantaina 8.7.

Veikkausliigassa kärkikolmikko KuPS, HJK ja SJK ovat vain kolmen pisteen sisällä, ja SJK:lla on etunaan kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Lauantaina kohdattava FC Honka on viidentenä, mutta jo kahdeksan pisteen päässä SJK:sta, vaikka silläkin on kaksi ottelua enemmän takanaan. Kärkikamppailuun ennen kauden alkua povatulla FC Hongalla on siten kovat paineet lauantain ottelussa, kun kärki alkaa karata ulottumattomiin.

– Jälleen hieno viikonloppu ja ottelu edessämme. Kaksi huippujoukkuetta ja erittäin hyökkäysorientoitunutta joukkuetta vastakkain. Matsin lisäksi Seinäjoen kaupungissa on jälleen isoa tapahtumaa, mikä sopii tälle ottelulle erinomaisesti, ja tuo toivottavasti lisää katsojia peliin, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Jalkapalloilullisesti, palaamme taas kotikentälle erittäin vaikean vieraspelin jälkeen, missä näytimme luonnettamme. Haluamme jatkaa sen näyttämistä. Olemme valmistautuneet hyvin, ja olemme huippuiskussa. Toivottavasti myös palaamme voittokantaan mahdollisimman pian. Siten voimme entisestään parantaa, jo ennestään loistavaa omaa asemaamme sarjataulukossa, Gómez jatkaa.

Honka on viime aikoina parantanut tuloskuntoaan. Se on pelannut ilman tappioita viimeiset kuusi otteluaan ja kaatoi tiistaina SalPan 3-1 lukemin Suomen Cupin puolivälierässä.

– Tuntuu, että parempaan suuntaan mennään koko ajan. Hyvät tulokset toki auttaa siinä ja olemme pelanneet nyt nousujohteisesti. Saimme hoidettua myös Cupin puolivälierän hyvin. Ymmärsimme sen pelin tärkeyden meille ja saimme sitä kautta mahdollisuuden tavoitella jopa Cupin voittoa. Totta kai etenemme askel kerrallaan. Joukkueen tuloskunto on paranemaan päin, kommentoi päävalmentaja Vesa Vasara.

– Tiukka peli tulossa, kuten aina Veikkausliigassa. Vieraspeli tuottaa toki lisäksi omat haasteensa. Pitää vaan valmistautua oma peli edellä, ottaen toki myös vastustaja huomioon. Edellisestä pelistä on vain pari päivää väliä, joten iso fokus on myös fyysisen ja henkisen puolen palautumisessa, jotta olemme taas valmiina tekemään paljon töitä ja taistelemaan joukkueena. Kun omissa jutuissa onnistumme, annamme aina itsellemme mahdollisuuden voittaa. Sitä lähdemme ehdottomasti hakemaan, Vasara summaa.

Edellisottelussa Ilvestä vastaan punaista korttia katselleen Jaime Morenon lisäksi muita varmoja sivussa olijoita SJK:lla ei Honka-ottelussa ole, ja tämä ottelu on varmuudella viimeinen, jossa maalivahti Ovie Ejeheri on mukana. Uusi maalivahti Krišjānis Zviedris ei ole vielä mukana, vaan hän saa pelata vasta 13.7. aukeavan siirtoikkunan jälkeen.

Tangolauantaina Tangon tunnelmaa löytyy myös stadionilta argentiinalaisen illan muodossa, ja ennen ottelua OmaSp Stadionin tapahtuma-areenalla voi käydä ottamassa argentiinalaisen tangon salat haltuun ilmaisella oppitunnilla klo 15:30 alkaen. Pelin jälkeen jätetään jäähyväisiä Arsenalin mukaan palaavalle lainamaalivahti Ejeherille ja hän tapaa kannattajia vielä jälkipeleillä Carlsberg Sports Barissa.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Juusola Mikko


SJK - FC Honka OmaSP Stadionilla lauantaina 8.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut