4-3-3
vko.27 // 8.7.2023

SJK palasi voittojen tielle (SJK-FC Honka 1-0)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK otti ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa kesäkuun maajoukkuetauon jälkeen, kun FC Honka kaatui lukemin 1–0.

SJK pelasi ottelun avausjakson vahvasti ja loi muutaman todella laadukkaan paikan. Jeremiah Streng onnistui omassa tontissaan, mutta Samson Ebuka ja Jake Dunwoody jäivät nuolemaan näppejään.

Vieraillakin oli tilaisuutensa. Roman Eremenko laukoi puolen tunnin kohdalla 20 metristä vapaapotkun, joka painui niukasti ohi etuyläkulmasta. Hetkeä myöhemmin Otso Koskinen pääsi hyvään puskupaikkaan, mutta pallo pysähtyi SJK-maalin ylärimaan.

Toisella jaksolla Honka otti luonnollisesti pallollista hallintaa, mutta ei merkittävästi. Kerhon boksipelaaminen oli timanttista omassa päässä, ja espoolaiset saivat lähinnä näennäisiä maalipaikkoja, jotka eivät tuottaneet isännille harmaita hiuksia.

SJK sen sijaan iski hyökkäykseen viisaasti ja rakenteli myös useamman hyvän maalintekopaikan. Nooa Laine sai pallon matalana annetusta kulmasta, ja nuori keskikenttämies pääsi vapaaseen laukaisupaikkaan, mutta kuti suuntautui hieman maalin ohi.

73. minuutilla Streng ehti palloon maalin edustalla, mutta osuma ei ollut täydellinen ja peliväline karkasi maalin ohi. Parin minuutin päästä Diego Rojas sai paikan boksin rajalla, mutta tälläkin kertaa kosketus jätti toivomisen varaa.

Rojas sai huipputontin myös lisäajalla. Jake Dunwoody teki hienon riiston keskialueella ja käynnisti hyökkäyksen. Brittipeluri siirsi pallon viereensä Weslen Júniorille, joka jatkoi välittömästi Rojasille maalin eteen. Tällä kertaa Maksim Rudakov joutui torjuntatöihin, ja lopputulemana oli SJK:n kulmapotku.

Honka pääsi viimeisillä sekunneilla vielä SJK:n kenttäpäätyyn, mutta Kerho-puolustus pysyi loppuun asti varmana ja varmisti kolmen pisteen potin.