3-5-2
vko.26 // 1.7.2023

Pistejako Maarianhaminassa (IFK Mariehamn-KTP 0-0)

Kuva: Mikko Mäkelä

IFK Mariehamn ja KTP pelasivat lauantaina tärkeitä pisteistä ja molemmille niitä ropisi yksi lisää 0-0-tasapelin myötä.

KTP tuli otteluun pirteästi ja otti pallonhallinnan itselleen. Mitään suurempia vaaranpaikkoja IFK-maalilla ei kuitenkaan nähty ja kotijoukkue pääsi vähitellen peliin mukaan paremmin ja loi paikkoja ennen kaikkea oikealta laidalta Jiri Nissisen kautta.

Keskikentällä pelannut nuori Michael Fonsell oli tärkeässä roolissa voittaen kaksinkamppailuja ja luoden sitä kautta myös puolittaisia paikkoja. IFK:n paras paikka tuli hiukan ennen taukoa, kun Délle pelattiin pitkä pallo ja brasilialainen näki KTP-maalivahti Rasmus Leislahden olevan ulkona maaliltaan. Dé yritti lobata pallon maaliin, mutta Daan Klinkenberg ehti väliin viime hetkillä ja siivosi pallon kulmapotkuksi.

Toisen jakson alussa IFK:n kapteeni Timi Lahti sai toisen varoituksensa ja sen myötä käskyn pukusuojan puolelle pysäytettyään vastustajan kädellään. IFK on kauden mittaan joutunut usein pelaamaan vajaalla ja osasi sen nyt hyvin.

KTP:n peli hiukan sekosi vastustajan jouduttua vajaalle, mutta 64. minuutilla Willsi Furtado pelattiin vapaaksi, mutta laukaus kolahti ylärimaan.

IFK sai myös paikkansa vajaallakin ja paras paikka syntyi KTP:n huolimattomasta rakentelusta, kun Robin Sidillä oli käytännössä tyhjä maali edessään, mutta huono osuma vei pallon tolpan väärälle puolelle.

Varsinaisia maalipaikkoja ei enää enempää nähty ja erotuomari Antti Munukan viheltäessä viimeisen kerran pilliinsä lukemat taululla olivat 0-0.