AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-3-2

00

(0-0)

Yleisöä 1156

KTP
3-5-2
vko.26 // 30.6.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-KTP

Ennakko: IFK Mariehamn-KTP

Kuva: Mikko Mäkelä

IFK Mariehamn palaa kotiyleisönsä eteen lauantaina, kun vieraaksi Wiklöf Holding Arenalle saapuu KTP.

Kotijoukkue pääsee otteluun uudella itseluottamuksella, kun alla on tiistaina KuPS:sta haettu komea voitto. Sarjakärjen kaataminen vieraskentällä näkyy päävalmentaja Daniel Norrménin mukaan selkeästi joukkueen ilmeessä.

- Huomaa että joukkue on saanut uusia voimia ja itseluottamusta. Tunnelma on yksinkertaisesti iloisempi, Norrmén kuvaa Ålandstidningenissä.

IFK Mariehamn yllätti Kuopiossa siirtymällä viiden pelaajan puolustuslinjaan totutun 4-3-3:n sijaan. Norrmén ei ennakkoon paljasta lauantain ryhmitystä, mutta odottaa joka tapauksessa toisenlaista pelinkuvaa kuin tiistaina Kuopiossa.

- Uskon, että tulemme luonnostaan pitämään enemmän palloa tässä ottelussa. pallonhallinta ei ole kuitenkaan ykkösasia pelissämme ja meidän pitää hoitaa ne tilanteet, kun vastustajalla on pallo. KTP on kuitenkin aika hyvä pitämään palloa, Norrmén luonnehtii.

Myös KTP pääsee otteluun voitto alla, sillä FC Lahti kaatui vakuuttavan esityksen jälkeen tiistaina 2-0.

- Jokainen peli on uusi tarina tässä sarjassa, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi FC Lahti-pelin jälkeen.

- Tämä voitto ei auta meitä enää yhtään seuraavassa pelissä.

KTP varmasti uhkuu itseluottamusta Lahti-voiton jälkeen, mutta eipä ole IFK:llakaan syytä säkkiin pukeutua.

- Meillä on sellainen joukkue vastassa, joka voitti just KuPS:n. Varmasti siellä on fiilis, että ihan sama, mikä vire KTP:llä on, kun mehän voitettiin KuPS.

Kotijoukkueella on ottelussa myös revanssin paikka, sillä joukkueitten kohtaaminen huhtikuussa Kotkassa päättyi KTP:n 2-1-voittoon.

IFK Mariehamnilta ovat varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat Patrik Raitanen ja Olawale Tehe sekä vielä lauantaina pelikieltoaan sovittava Aly Ndom. Mikko Sumusalo sen sijaan palaa riviin pelikieltonsa jälkeen ja myös Jamie Hopcuttin paluu loukkaantumisen jälkeen on mahdollisuuksien rajoissa.

KTP-käskijä Leppälahti on luottavainen nykymiehistöönsä, vaikka Mika on loukkaantuneena ja Willian Pozo pelaa parhaillaan Kuuban maajoukkueen kanssa CONCACAF Gold Cupia. Lisäksi IFK Mariehamn-KTP -peli on ensimmäinen, kun Jack de Vries ei enää ole joukkueen vahvuudessa.

- Maskipäinen Aleksi Tarvonen tuli edellisessä pelissä 91 minuutilla kehiin ja siinä on hyvä paikkaaja Jackille tuonne kärkeen. Tietysti Jack on pelannut myös oikealla Manthatiksen tilalla, että siinä pitää vähän miettiä vaihtoehtoja etenkin, kun Pozo on vielä kisoissa.

- Tietyille pelipaikoille on pelaajat vähissä, mutta Huttunenkin (Anttoni) tuli taas kentille ja on ollut aika vahva viime aikoina treeneissä ja myös peleissä.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Pesonen Miika


IFK Mariehamn - KTP Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 1.7. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, Ålandstidningen, KTP:n verkkosivut