4-3-3
vko.26 // 27.6.2023

KTP:lle tärkeät pisteet vahvalla esityksellä (KTP-FC Lahti 2-0)

Kuva: Mikko Mäkelä

FC Lahden Kotkan vierailu ei sujunut suunnitelmien mukaan, sillä KTP nappasi kotivoiton lukemin 2—0.

FC Lahti oli askeleen jäljessä heti ensimmäiseltä minuutilta lähtien koko ottelun ajan ja KTP pelasi näyttävästi Lahden puolustusta rikki kerta toisensa jälkeen. Anton Munukka joutui venymään komeaan jalkatorjuntaan jo toisella peliminuutilla, kun Willis Furtado karkasi laidalta. Furtado oli onnistua myös vartin pelin jälkeen, mutta Munukka onnistui torjumaan pallon kulmapotkuksi.

Jakson puolivälissä Lahti vaihtoi kolmen pelaajan alakertaan ja lahtelaiset onnistuivat tilkitsemään hieman KTP:n hyökkäyksiä. Lahti ei kuitenkaan saanut itse luotua hyökkäyksiä, vaan kotijoukkue prässäsi pallon välittömästi pois. Kun maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty, lähdettiin tauolle tasatilanteessa.

KTP osui heti toisen jakson alkuun. Kap Verden maajoukkuemies Willis Furtado ampui tulisen ja kierteisen vapaapotkun Lahden maalin yläkulmaan. Maalin jälkeen KTP loi useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta Munukka venyi vartin sisään kolme kertaa. Vielä tunnin pelin jälkeen Munukka venyi Furtadon toiseen tuliseen vapaapotkuun.

Kotijoukkue ratkaisi pelin vartti ennen loppua. Lahti pyrki nostamaan pelaajia ylös ja se tarjosi kotkalaisille vastaiskuja, joista yksi tuotti maalin. Jack De Vries sai pallon laidalla ja harhautti jalkansa vapaaksi. Kotkalaisen veto upposi tarkasti maaliin ja KTP johti jo 2—0.

Lahti sai ainoan vetonsa kymmenisen minuuttia ennen loppua. Loorents Hertsi riisti pallon ja ampui niukasti yli. KTP puolestaan sai kertaalleen vielä pallon maaliin, mutta osuma hylättiin paitsion johdosta. Näin ollen pisteet jäivät Kotkaan keskinäisissä otteluissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006.