AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-5-2

20

(0-0)

Yleisöä 3154

FC Lahti
4-3-3
vko.26 // 26.6.2023

Ennakko: KTP-FC Lahti

Ennakko: KTP-FC Lahti

Kuva: Lauri Ilola

KTP jatkaa taivallustaan Veikkausliigassa jälleen tiistaina, kun Arto Tolsa Areenalle saapuu tärkeässä ottelussa vieraaksi FC Lahti.

Kahdeksantena majaileva KTP on kerännyt 12 pelistään yhtä monta sarjapistettä, ja yhdeksäntenä olevalla FC Lahdella on kasassa 10 kamppailusta 10 pinnaa. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuun puolivälissä Lahdessa lukemiin 0-0 päättyneessä pelissä.

Se, että kamppailu jäi maalittomaksi, ei varsinainen yllätys ollut, sillä vain sarjajumbona lojuva VPS on tehnyt vähemmän maaleja (6) kuin KTP (10) ja Lahti (8). KTP on jäänyt kuudesti liigassa nollille ja FC Lahti viisi kertaa.

- Olimme tuossa ottelussa huonoja. Emme saaneet peliämme rullaamaan, eikä meillä ollut pallonhallintaakaan.

- Lahdella oli tosi hyviä paikkoja ja Leislahti (Rasmus) pelasti meille tasapelin torjumalla rankkarinkin, KTP:n sankariksi keskiviikkoisessa Suomen cupin ottelussa noussut Simo Roiha muistelee.

Millainen vastus Kotkaan tiistaina matkaava FC Lahti on?

- Se on hyvin koottu joukkue, joka puolustaa tiiviisti. Nuorille pelaajille on annettu peliaikaa ja joukkueessa on vaarallisia yksilöitä.

Ennen maajoukkuetaukoa FC Lahti pelasi 15 päivän sisällä viisi ottelua, joista viimeinen päättyi voittoon. FC Haka kaatui Hiihtiksellä kesäkuun puolivälissä Altin Zeqirin osumalla 1—0. Voitto päätti lahtelaisten pitkän voitottoman putken. Joukkue pääsi ansaitulle levolle maajoukkuetauon alussa ja loppuosan tauosta joukkue käytti harjoitteluun.

Joukkue on saanut valmistautua hyvin tulevaan otteluun. Varmasti sivussa ovat vain Marius Könkkölä, Lassi Järvenpää ja Pablo Andrade. Tiistain ottelusta ei ole luvassa helppoa ja FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila alleviivaakin, että joukkueen on kyettävä voittamaan paljon kaksinkamppailuita.

– Saimme pidettyä pienen tauon maajoukkuetauolla ja viime viikon pystyimme harjoittelemaan hyvin ilman kompromisseja. Vastustaja on vaarallinen kotonaan. He ovat hyvä vastahyökkäysjoukkue. Etenkin kotikentällä he oivat olleet kaikkia vastaan hyviä. Lähdemme valmistautuneina haastamaan ja jatkamaan nousujohteista pelaamistamme. Erityisesti meidän pitää voittaa paljon kaksinkamppailuita, jotta voimme saada pisteitä mukaamme, Mannila kertoo.

Roiha myöntää, että kilpailu on ollut kovaa nousijajoukkueessa.

- Mika ja Furtado ovat pelanneet hyvin, ja peliajasta on ollut taistelua. Jollain tasolla olen ollut tyytymätön peliaikaani. Nyt, kun Mika on sivussa, kuitenkin saan varmasti enemmän mahdollisuuksia.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Kolehmainen Antti

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko tiistain kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

KTP - FC Lahti Arto Tolsa Areenalla tiistaina 27.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.


Lähde: KTP:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut