AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 28.6.2023

"Nyt oltiin parempi joukkue" - Leppälahti tyytyväinen KTP:n tiistain esitykseen

"Nyt oltiin parempi joukkue" - Leppälahti tyytyväinen KTP:n tiistain esitykseen

KTP oli askelen edellä FC Lahtea. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Kotkalaisjoukkueelle 17 vuotta sitten edellisen kerran hävinnyt FC Lahti joutui taipumaan Arto Tolsa -areenalla tiistaina.

KTP oli kaikessa mahdollisessa jalkapalloon liittyvässä asiassa vaisua vierastaan parempi, kun raitapaidat kaatoivat Willis Furtadon ja jäähyväisottelussaan vihdoinkin Veikkausliigakautensa ensimmäisen täysosuman tehneen Jack de Vriesin maaleilla lahtelaiset lukemin 2-0 (0-0).

KTP:n liigakauden neljättä voittoa oli saapunut seuraamaan peräti 3154 katsojaa, jotka saivat hymyillä kilpaa auringon kanssa seuratessaan erinomaisen viihdyttävää kotkalaisnäytöstä.

- 2-0 on varmaan ihan oikeutettu lopputulos. Lahti oli Lahdessa reilusti parempi (FC Lahti-KTP päättyi toukokuussa 0-0), mutta silloin meillä kävi viuhka. Nyt oltiin parempi joukkue, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

KTP oli tyrmäävän ylivoimainen aloittaessaan hurjan otteluputkensa, jonka aikana sarjanousija pelaa 12 päivässä neljä kamppailua. Laukaukset maalia kohti kirjattiin 11-0.

- Meillä oli tähän peliin oikeastaan kaksi pointtia. Ensimmäinen oli se, että meillä pitää olla energiaa joka puolella kenttää. Toinen oli, että ottelu tulee olemaan boxien välissä tasainen ja se ratkaistaan boxissa, Leppälahti jutteli.

KTP-käskijä myönsi, että Furtadon kauden viides liigamaali heti toisen puoliajan alussa tuli hyvään saumaan. Kap Verden maajoukkuemies veti vasurillaan kaukaa kierteisen vapaapotkun, joka yllätti liian helposti lahtelaisvahti Anton Munukan, vaikka KTP-hyökkääjän laukaus olikin taitava.

- Ensimmäisellä jaksolla ihan alussa oli pari paikkaa, mutta sitten aloimme tuskailla tuolla penkillä, kun keskityksemme taka-alueelle olivat huonoja.

- Emme saaneet luotua laatupaikkoja, kun vähän hätäilimme. Meillä oli sitten vähän vaikea hetki, mutta kun pääsimme tauolle, niin sen jälkeen Furtadon ekstrasuoritus helpotti paljon.

Tämän jälkeen Furtadolla ja Georgios Manthatisilla oli omat paikkansa ennen kuin de Vries tuli vaihtopenkiltä ratkaisemaan pelin.

Jo heti toisella minuutilla Joni Mäkelältä avausmaalin komealla jalkatorjunnallaan "ryöstänyt" Munukka ei pystynyt vangitsemaan de Vriesin oikean jalan laukausta, kun reilu varttitunti oli pelaamatta. Mäkelä ansaitsee 2-0-maalista sulan hattuunsa, sillä hänen kierresyöttönsä de Vriesille oli superhieno.

- Hän (de Vries) on mennyt alun jälkeen koko ajan tasaisesti eteen päin jalkapalloasioissa ja kehittynyt paljon. Hän tuli tänne pelaajana, joka oli vähän vaikeassa kohdassa uraansa, kun ei ollut saanut isommassa sarjassa oikein peliaikaa.

- Syystä ja toisesta hänen pelituntumansa oli alhainen. De Vries on kuitenkin oppinut paljon asioita ja ollut mahtava persoona kopissa. Nyt sitten saatiin se näkyvä palkinto, kun hän laittoi pallon pussiin, Leppälahti jutteli.

Lisää uutisia