AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 28.6.2023

"En olisi voinut kirjoittaa parempia jäähyväisiä" - Jack de Vries osui viimeisessä KTP-ottelussaan

"En olisi voinut kirjoittaa parempia jäähyväisiä" - Jack de Vries osui viimeisessä KTP-ottelussaan

Jack de Vries sai maalitilinsä auki jäähyväisottelussaan. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Kauan kaivatun maalin tiistaina FC Lahtea vastaan iskenyt Jack de Vries on mitä todennäköisimmin pelannut viimeisen ottelunsa KTP:ssa.

21-vuotias yhdysvaltalaispelaaja palaa takaisin Italiaan Serie B:hen valmistautuvan Venezian harjoituksiin Joel Pohjanpalon ja Jesse Jorosen seuraksi.

Vihdoin ja viimein maalitilinsä Veikkausliigassa avannut de Vries hyvästeli KTP-fanit ampumalla raitapaitojen toisen maalin FC Lahden verkkoon tiistain 2-0-voitossa.

- Minulla ei ole sanoja kuvaamaan tätä tunnetta, de Vries myönsi.

- Onhan tämä hyvä tapa lopettaa pelit täällä. Olen ollut tällä kaudella erittäin epäonninen maalitilanteissa, enkä ollut onnistunut tekemään maalia koko liigakaudella. Aloin jo lähestyä sitä pistettä, että enköhän enää koskaan pysty tekemään maalia, keskikenttäpelaaja hymyili.

De Vries oli ehtinyt osua tällä liigakaudella jo yläputkeen, tolppiin ja maalivahdin päähänkin, mutta maaliin asti ei pallo meinannut mennä millään. Lähes 10 tuntia siinä sitten meni, kunnes 178-senttinen taituri osui Joni Mäkelän komean esityön jälkeen.

- Kun näin pallon menevän maaliin, nauroin. Se tuntui koomiselta, kun viimeisessä pelissäni saan tehtyä onnekkaan maalin. Se tuntui enemmän hauskalta kuin miltään muulta. En olisi voinut kirjoittaa parempia jäähyväisiä.

De Vriesille jää Suomesta ja Kotkasta hyvät muistot.

- Kasvoin ihmisenä. Opin tuntemaan suomalaista kulttuuria. Ihmiset ovat nöyriä ja maanläheisiä. Näin elämää eri näkökulmasta. Muistan tämän loppuelämäni.

De Vries suuntaa nyt takaisin Veneziaan, mutta jatko on periaatteessa kaikilta osin avoinna.

- Tällä hetkellä on paljon kysymyksiä. Jalkapallo on hullu maailma, jossa mitä tahansa voi tapahtua. Nyt tarkoituksena on mennä takaisin Veneziaan ja aloittaa preseason. Enempää en voi sanoa.

- Todennäköisesti tarinani KTP:n kanssa on ohi, mutta kuka sen tietää, miten tämä päättyy, de Vries pohtii.

Lisää uutisia