5-3-2
vko.26 // 27.6.2023

SJK kärsi kauden avaustappionsa (SJK-AC Oulu 1-4)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK kärsi Veikkausliigakauden ensimmäisen tappionsa tiistaina OmaSp Stadionilla, kun AC Oulu haki Seinäjoelta täyden pistepotin nappaamalla voiton maalein 4–1.

SJK tuli otteluun erinomaisesti ja aiheutti vieraille suuria hankaluuksia pallolliseen peliin, mutta isännät eivät vielä päässeet huippupaikoille. Ensimmäinen hyvä tontti syntyi 12. minuutilla, kun Valentin Gasc teki vahvan riiston lähellä boksia, mikä avasi Pyry Hannolalle laukaisupaikan. Taitavan keskikenttämiehen kuti kuitenkin epäonnistui ja painui ohi.

Jake Dunwoody puolestaan pääsi hyvään paikkaan juuri ennen puolen tunnin täyttymistä, kun hän pääsi puskemaan kulmatilanteessa. Brittitaistelija ei saanut kuitenkaan voimaa puskuunsa, ja tilanne kuivui kasaan.

Oulu hätyytteli isäntiä ensimmäistä kertaa 32. minuutilla. Maalitykki Ashley Coffey tuli oikealta ja lähetti vihaisen kudin maalia kohti, mutta SJK-vahti Ovie Ejeheri venyi vahvaan torjuntaan. Otso Liimatta pääsi kokeilemaan vielä jatkotilanteesta, mutta tällä kertaa Matej Hradecky ehti pallon tielle ja pelasti tilanteen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin SJK ei enää kestänyt. Niklas Jokelainen lähetti vapaapotkun kohti takakulmaa, jonne ehtinyt toppari Tony Miettinen puski pallon Ejeherin selän taakse.

Tauolle mentiin vieraiden 1–0-johdossa, mutta Oulu iski heti illan toisensa jälkimmäisen 45-minuuttisen alussa. Hradecky joutui ongelmiin Liimatan kanssa, joka tuli vahvasti vasemmalta laidalta ja pelasi Jokelaiselle huippupaikan maalin eteen, eikä hän epäonnistunut.

SJK teki nopeasti muutoksia kokoonpanoonsa, kun Jere Streng ja Samson Ebuka tulivat Jaime Morenon ja Hannolan tilalle 54. minuutilla. Tuore kaksikko piristi kotijoukkueen peliä, ja Streng toi Kerhon voittotaistoon mukaan iskemällä 1–2-rysän kymmenisen minuuttia myöhemmin. Tilannetta edelsi Gascin ja Murilon hyvä yhteispeli vasemmalla laidalla, josta pallo tuli boksiin Kingsley Oforille. Ofori siirsi pelivälineen Strengille, joka tälläsi pallon tarkasti takakulmaan.

SJK tuli seuraavat minuutit vahvasti, mutta paineistus tuotti vain kulmapotkuja ja näennäisiä tilanteita. Oululaiset vaihtoivat pian uutta verta kentälle, mikä vahvisti vieraiden puolustusta. Lopun alkua nähtiin 82. minuutilla, kun oululaisten vaihtomies Onni Suutari petasi paikan toiselle vaihtomiehelle, ex-SJK-pelaaja Rasmus Karjalaiselle, joka sijoitti pallon varmasti sisään lähietäisyydeltä. Viimeinen niitti tuli muutamaa minuuttia myöhemmin Liimatan jalasta.