AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

14

(0-1)

Yleisöä 3007

AC Oulu
5-3-2
vko.26 // 26.6.2023

Ennakko: SJK-AC Oulu

Ennakko: SJK-AC Oulu

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

Seinäjoella pelataan tiistaina Veikkausliigan kärkipään kamppailu, kun SJK saa vieraakseen AC Oulun.

Veikkausliigan runkosarjasta on nyt takana puolet, ja SJK on pelannut koko alkukauden ilman tappioita. Sarjataulukossa SJK on toisena, pisteen päässä kärjessä olevasta KuPS:sta, jolla on kuitenkin jo kaksi peliä enemmän pelattuna. Myös kolmantena oleva HJK on pelannut kaksi ottelua enemmän ja se on pisteen SJK:n perässä. Voittamalla rästipelit, SJK johtaisi sarjaa viiden pisteen erolla. Tiistaina vastaan tuleva AC Oulu on puolestaan neljäntenä, ja silläkin on peli enemmän pelattuna, mutta silti se on jo yhdeksän pisteen päässä SJK:sta.

Jos SJK ottaisi tiistaina voiton, voisi se ottaa mukavan kaulan kolmen kärjen mukana. Mutta kannattaa silti muistaa, että AC Oulu on juuri se joukkue, joka on SJK:n onnistunut viimeksi kaatamaan. Tuo tapahtui toukokuussa Suomen Cupin ottelussa, jossa AC Oulu haki peräti 4-1 voiton Seinäjoelta. Ennen sitä SJK oli voittanut Veikkausliigan vierasottelussa AC Oulun 3-0 lukemin.

– Valmistaudumme tiistain peliin hyvin, ja tiedämme, miten vaarallinen AC Oulu voi parhaimmillaan olla, erityisesti hyökätessä. Ja samalla tiedämme ne ongelmat mitä heillä on ollut puolustuspäässä. Keskitymme olemaan ottelussa riittävän kärsivällisiä, dominoivia ja pyrimme olemaan antamatta heille yhtään mahdollisuuksia omalla tekemisellä, jatkaa Gómez.

– Tiedän, että se intensiteetti ja aggressiivisuus mikä meitä löytyy, on jotain mihin he eivät pysty vastaamaan. Olemme nähneet sen aikaisemmin heidät kohdatessamme ja silloin olemme olleet heitä vastaan hyviä. Siksi ne ovat meidän pääkohtiamme peliin valmistautumisessa.

SJK:n vahva alkukausi on toki hyvin tiedossa myös vierailijan leirissä ja myös se, että tulokset eivät ole tulleet vahingossa.

- SJK on pistekeskiarvollaan sarjan kärjessä. Maaliero 15-3 kertoo kaiken oleellisen. Joukkue on pystynyt luomaan maalipaikkoja ja maaleja erikoistilanteista ja keskityksistä, mutta se on pystynyt osumaan myös pelaamalla palloa suoraviivaisesti linjan taakse. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja SJK on pystynyt voittamaan monta ottelua lisäajan maalilla.

- Lisäksi se on pystynyt voittamaan myös vähän huonommalla pelillä. Puolustussuuntaan SJK on ollut kompakti ja erityisesti joukkueen alakerta on ollut vahva, AC Oulu -valmentaja Rauno Ojanen kehuu.

AC Oulun valmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Tappioton tili Veikkausliigassa tuo SJK:lle luonnollisesti itseluottamusta ja Gómez toivoo sen näkyvän kentällä tiistaina.

– Eli kokonaisuutena, meillä on nyt erittäin hyvä luotto, ja olemme erittäin hyvillä mielin takaisin pelihommissa. Toivotaan, että saamme muutaman sata lisää katsojaa peliin, sillä tämä on varmasti heillekin loistava tilanne päästä kannustamaan meitä tässä huippuottelussa, sanoo Gómez.

AC Oulu kuitenkin tietää hyvin, että mikään putki ei kasva loputtomiin.

- Jokainen joukkue häviää joskus ja me olemme viimeinen, joka on kyennyt heidät voittamaan. Suomen Cupissa voitimme Seinäjoella 4-1 ottelun, jossa oli runsaasti maalipaikkoja. SJK myös kierrätti ottelussa lähes koko joukkuetta. Mutta me olimme myös hyviä ja tehokkaita. Sitä meiltä vaaditaan myös tiistaina, jos haluamme pärjätä. Joukkue on valmis tekemään kaikkensa pisteiden eteen, Ojanen alleviivaa.

Pelikieltoja tai isoja loukkaantumisia ei SJK:lla ole. Ennen maajoukkuetaukoa loukkaantumisten vuoksi sivussa olleet Murilo ja Jere Streng ovat todennäköisesti jo mukana tämän viikon otteluissa. Varmuudella sivussa on Ghanan U23-maajoukkueen kanssa Afrikan mestaruusturnauksessa oleva Terry Yegbe.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Saarela Juuso

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko tiistain kierroksesta:

(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

SJK - AC Oulu OmaSp Stadionilla tiistaina 27.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut