4-4-2
vko.23 // 7.6.2023

HJK nousi voittoon Lahdessa (FC Lahti-HJK 1-2)

Bojan Radulovic iski ratkaisun keskiviikkona pilkulta. (Kuva: Mira Lönnqvist)

FC Lahti haastoi kotikentällään Helsingin Jalkapalloklubin, mutta lopulta Klubi oli vahvempi lukemin 2-1.

FC Lahti sai otteluun unelma-alun. Kolmannella peliminuutilla Matheus Alves voitti kaksinkamppailun ja sai pelattua pallon laitaan Altin Zeqirille. Zeqiri löysi Alvesin uudestaan ja brassikärki siirsi ovelalla tukijalan kikalla pallon Julius Tauriaiselle. Laitapuolustajan komea ja kierteinen veto upposi komeasti maaliin. Maali oli Tauriaisen liigauran ensimmäinen.

Helsingin Jalkapalloklubi hallitsi palloa, mutta Lahti onnistui puolustamaan tiiviisti. HJK sai kuitenkin kaksi läpiajoa pallonriistoista. FC Lahden vasta 16-vuotias ja toista liigaotteluaan pelannut Osku Maukonen nollasi kuitenkin Bojan Radulovićin ja Roope Riskin yritykset vaivoitta.

Lahti sai maalin lisäksi luotua kaksi erittäin maukasta maalipaikkaa ensimmäisellä jaksolla. Vartin kohdalla Zeqiri luki peliä hyvin ja katkaisi syötön. Hän karkasi yksin läpi, mutta sijoitti pallon niukasti ohi maalin. Zeqiri oli myös vahvasti mukana Lahden toisessa huippupaikassa, kun hän leikkasi keskelle ja ampui tulisesti. Klubikassari Deyan Iliev torjui pallon eteensä ja Loorents Hertsi oli irtopallossa. Hertsi pelasi pallon vielä keskelle Samuel Pasaselle, mutta keskikenttälupauksen veto nousi yli maalin. Lahti pääsi tauolle kuitenkin arvokkaassa 1-0-johdossa.

HJK puolestaan onnistui heti toisen jakson alkuun. Matti Peltola riisti pallon syvällä Lahden alueella ja pääsi keskittämään. Ensimmäisellä jaksolla maalipaikan tuhrinut Radulović pääsi puskemaan tarkkaan keskitykseen lähietäisyydeltä, eikä jättänyt Maukoselle mahdollisuuksia.

Klubi paineisti koko jakson, mutta Lahti jaksoi tehdä nöyrästi töitä puolustussuuntaan. Lahden omat paikat jäivät vähiin ja laukaukset viuhuivat kaukaa yli. Vartti ennen loppua Klubin puolenvaihto kimposi Topi Keskisestä Tauriaisen käteen ja pallo vietiin pilkulle. Radulović upotti pilkun varmasti alakulmaan ja varmisti vieraspisteiden matkaamisen pääkaupunkiin.