AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 7.6.2023

"Pitäisi saada ehjä ysikymppinen" - FC Lahti pettyi johdon sulamiseen tappioksi

"Pitäisi saada ehjä ysikymppinen" - FC Lahti pettyi johdon sulamiseen tappioksi

Avausmaali liigassa ei paljon Julius Tauriaista lämmittänyt. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden hyvä alku ei riittänyt keskiviikkona HJK:ta vastaan, vaan 1-0-johtoasema vaihtui tauon jälkeen 1-2-tappioksi.

Ottelun avausmaalin ja samalla uransa ensimmäisen pääsarjamaalin viimeistellyt Julius Tauriainen oli ottelun jälkeen pettynyt. Tauriaisen mukaan ensimmäinen jakso sujui liki lahtelaissuunnitelman mukaan. Toisella jaksolla puolestaan pari lipsahdusta maksoivat tänään pisteet.

– Saimme alkuun maalin ja se helpotti. Sillä hetkellä oli hyvä fiilis, mutta se ei nyt auta. Klubi oli vaarallinen, mutta saimme pidettyä johdon tauolle. Toisella jaksolla meille sattui pari lipsahdusta ja hieman epäonnea. Emme päässeet myöskään hyökkäyspäässä luomaan tilanteita.

- Pitäisi saada ehjä ysikymppinen. Pelissä oli paljon hyvää, mutta samalla paljon parannettavaa. Mennään kohti seuraavaa peliä, Tauriainen totesi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli pettynyt ottelun jälkeen. Hänen mukaansa Lahti onnistui pitämään ensimmäisellä jaksolla HJK:n laidoissa ja samalla joukkue pystyi luomaan myös paikkoja toiseen osumaan. Mannila näki, että epäonninen pilkku lamaannutti lahtelaiset.

– Nukuimme täysin ensimmäisen tilanteen. Heti perään saimme ensimmäisen paikan ja teimme maalin. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme puolustamaan hyvin ja saimme HJK:n pidettyä laidoissa. Harmittaa, sillä meillä oli paikka painaa myös toinen osuma. Tasoitusosuma tuli nopeasti toisella jaksolla, kun teimme muutamia virheitä paineen alla. Sitten tuli epäonninen pilkku, mutta näitä sattuu. Meidän tappelumme lamaantui sellaiseen maaliin.

- Lopussa meillä oli muutama vetopaikka, mutta emme saaneet luotua enää mitään. Meidän jalkamme oli mennyt osittain jo nöyrään puolustamiseen ja pyrimme hakemaan vaihdoilla lisää vauhtia. Emme kuitenkaan enää onnistuneet kääntämään peliä, Mannila summasi pettyneenä.

Lisää uutisia