AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

12

(1-0)

Yleisöä 2890

HJK
4-4-2
vko.23 // 6.6.2023

Ennakko: FC Lahti-HJK

Ennakko: FC Lahti-HJK

Kuva: Lauri Ilola

FC Lahti pääsee haastamaan keskiviikon lämpimässä illassa Helsingin Jalkapalloklubia.

FC Lahden härkäviikot jatkuivat lauantaina Tampereella Ilveksen vieraana. Vasta 16-vuotias lahtelaiskassari Osku Maukonen debytoi ottelussa mallikkaasti, mutta nuorukainen joutui jättämään kentän lisäajalla Ilveksen hyökkääjän telottua kassaria.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila odottaa innolla hallitsevan mestarin haastamista.

- Meillä on nyt vähän parempi maalivahtitilanne kuin lauantaina. Maukonen selvisi säikähdyksellä. On aina kiva pelata suurinta ennakkosuosikkia ja hallitsevaa mestaria vastaan. Tiedämme, että heitä vastaan emme saa mitään ilmaiseksi. Heillä on tullut pelaajia tuvilta ja he saavat mahdollisesti otteluun myös tuoreita jalkoja.

- Meidän pitää olla fiksuja ja kompakteja. Meidän pitää myös luoda jotain hyökkäyspäässä, jotta voimme voittaa. Tampereella takaa-ajomatkalta tasoihin tuleminen oli arvokasta, mutta tärkeintä on, että palauduimme ottelusta hyvin. Lauantain ottelu oli fyysinen taistelu, huominen puolestaan on enemmän taktinen. Meillä on viime otteluissa ollut hyviä palasia, joiden päälle voimme rakentaa. Jos huominen esitys on hyvä, voimme taistella voitosta, Mannila ennakoi Lahden sivuilla.

Klubin ja FC Lahden yhteinen viimeaikainen haaste on ollut maalinteon hankaluus. Sarjassa edelleen eniten maaleja takonut HJK on heiluttanut vastustajan maaliverkkoa vain kaksi kertaa viimeiseen neljään otteluun, ja FC Lahden kuusi tehtyä maalia on sarjan toiseksi heikoin lukema. Kuvaavaa onkin, että lahtelaisten paras maalintekijä on kahdella maalillaan toppari Juho Pirttijoki.

Kovan ottelutahdin ja kolhujen seurauksena Lahden kokoonpano on elänyt viime otteluissa runsaasti. Juho Pirttijoki ja Matheus Alves palasivat Tampereella kokoonpanoon ja kumpainenkin onnistui myös maalinteossa. Keskiviikkona käytettävissä on myös pelikieltonsa kärsinyt Bubacar Djaló. Täydellä varmuudella sivussa ovat vain pitkäaikaispotilaat Lassi Järvenpää, Eemeli Virta ja Pablo Andrade.

HJK:n terveystilanne ennen Lahden reissua on varsin hyvä. Bolliksella suoritetuista viimeistelyharjoituksista puuttuivat vain polviaan kuntouttavat topparit Oliver Pettersson ja Valtteri Moren sekä Atom, joka loukkasi itseään harjoituksissa. Lisäksi Jukka Raitala on vasta toipunut sairastelusta.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Hajizadeh Amir

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikon kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Lahti - HJK Lahden stadionilla keskiviikkona 7.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HJK:n verkkosivut