AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 5639

SJK
3-5-2
vko.22 // 3.6.2023

Kärkikamppailu päättyi pistejakoon (HJK-SJK 0-0)

Kärkikamppailu päättyi pistejakoon (HJK-SJK 0-0)

Kuva: Mira Lönnqvist

Veikkausliigan kärkikamppailu HJK-SJK lauantaina veti mukavasti yleisöä Bolt Arenan lehtereille, ja Junnupäädyssä nähtiin ennätysmäärä nuoria futareita.

Reilut 5600 katsojaa joutuivat kuitenkin todistamaan hyvin tapahtumaköyhän näytelmän. Tilastoihin merkittiin toki yhteensä 17 laukausta – joista seitsemän kohti maalia –, mutta rehellisyyden nimissä kumpikaan maalivahti ei joutunut venymään kummoisiin torjuntoihin.

SJK aloitti hyvin ja onnistui aiheuttamaan fyysisyydellään ongelmia Klubille. Vierailijat saivat muutaman mahdollisuuden erikoistilanteista, mutta todellista vaaraa ei Dejan Ilievin maalille syntynyt. Kerran pohjoismakedonialainen joutui torjumaan, kun Jeremiah Streng sai jatkettua etuvarpaallaan pallon kohti HJK:n maalia.

HJK:n kone alkoi käynnistyä 10 minuutin jälkeen, ja keskialueen miekkailu muuttui Klubin pidemmiksi syöttöketjuiksi SJK:n kenttäpuoliskolla. Klubikaan ei onnistunut kunnollisia maalipaikkoja luomaan: Matti Peltola ja Lucas Lingman laukoivat vuorollaan, mutta SJK-vahti Ovie Ejeheri selvitti tilanteet vaivatta.

Ensimmäisen jakson loppua voisi kuvailla aaltoilevaksi, ja molemmilla ryhmillä oli omat hallintajaksonsa. Iliev nappasi Pyry Hannolan kaukolaukauksen, ja toisella maalilla Ejeheri torjui Bojan Radulovicin yrityksen. Santeri Hostikka rakenteli vielä aivan jakson lopussa hyvän tilanteen Tuomas Ollilalle, joka latasi pallon kuitenkin yli etuyläkulmasta.

Tauko ei muuttanut ottelua isossa kuvassa. Hostikka vaihtui Anthony Olusanyaan, mutta muuten jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä jaksolla jäätiin. Peli pyöri kyllä jatkuvasti SJK:n puolustuskolmanneksella, mutta samalla käytännössä mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

Ottelun paras maalipaikka syntyi vajaan tunnin kohdalla Topi Keskisen yksilösuorituksesta. Keskinen meni boksin rajalla heittämällä ohi SJK-toppari Terry Yegbestä ja laukoi kohti alanurkkaa, mutta Ejeheri venyi torjuntaan.

Viimeinen puolituntinen ei ihmeitä tarjonnut, kun Klubi ei kerta kaikkiaan löytänyt työkaluja SJK:n puolustuksen murtamiseen. Näennäisesti potentiaalisia aihioita syntyi muutamia, mutta viimeiset ratkaisut olivat liian usein luokattomia. SJK oli lopussa lähempänä voittomaalia, kun Ollila siivosi Jaime Morenon ohjauksen maaliviivan tuntumasta noin viisi minuuttia ennen loppua.