AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.22 // 3.6.2023

"Peli oli tasainen ja melko fyysinen" - Toni Koskela käänsi katseen jo HJK:n seuraavaan otteluun

"Peli oli tasainen ja melko fyysinen" - Toni Koskela käänsi katseen jo HJK:n seuraavaan otteluun

HJK ja SJK päätyivät pistejakoon. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Pettymys oli päällimmäinen tunne pelaajiston sekä yleisön kasvoilla, kun HJK pelasi neljännen perättäisen voitottoman ottelunsa. Viimeiseen seitsemään otteluun voittoja on tullut vain yksi. Samalla ero kärkeen kasvoi, kun KuPS voitti oman ottelunsa FC Hakaa vastaan.

Tunnelma oli lopputuloksesta huolimatta kohdillaan, kun yli 5600 katsojaa oli saapunut seuraamaan lauantaista kärkikamppailua. HJK oli kenties parhaimmillaan ensimmäisen jakson keskivaiheilla sekä toisen jakson alussa, mutta huippuvaarallisia paikkoja ei onnistuttu luomaan.

– Yleisellä tasolla peli oli tasainen ja melko fyysinen. Parhaat hetkemme osuivat toisen jakson alkuun, mutta emme pystyneet pitämään samaa tasoa loppuun asti. Ei auta kuin kääntää katseet kohti keskiviikon FC Lahti -ottelua, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Isossa kuvassa peli oli hyvin kotijoukkueen hallussa, eikä SJK kyennyt luomaan juurikaan uhkaa Dejan Ilievin vartioimalle maalille. Murilon erikoistilanteet olivat vieraiden suurin ase avausjaksolla, mutta HJK selvitti ne helposti. Klubilla oli avausjaksolla muutama puolittainen tilanne, mutta laukaukset jäivät turhan heppoisiksi.

HJK oli parantuneen terveystilanteen myötä saanut jalkeille laadukkaan yksitoistikon. Lucas Lingman ja Perparim Hetemaj olivat avauksessa, kuten myös loukkaantumisesta nopeasti toipunut Pyry Soiri. Moni pelaaja ei kuitenkaan ollut vielä täydessä 90 minuutin kunnossa, eivätkä vaihtomiehet onnistuneet tänään tuomaan kaivattua lisävaihdetta Klubin pelaamiseen.

Toinen jakso oli ensimmäistä paremmin HJK:n kontrollissa, mutta maalipaikat jäivät vähiin. Laukaukset lähtivät joko liian kaukaa tai liian pienestä kulmasta, kun vain kaksi maalia koko kauden aikana selkänsä taakse päästänyt SJK pystyi puolustamaan vaaralliset sektorit laadukkaasti. Paras paikka syntyi Topi Keskisen haastosta, mutta SJK:n Ovie Ejeheri torjui Keskisen sijoituksen.

– Kun pelaamme pitkiä jaksoja syvällä omassa boksissaan makaavaa viiden linjaa vastaan, meidän täytyisi tyhjentää boksi joko liikuttamalla palloa alaspäin tai luoda tilaa laukauksille syöttelemällä boksin reunalla. On turha nostaa korkeita palloja boksissa paikallaan keskitystä odottavaa isokokoista SJK-puolustusta vastaan, totesi Koskela.

Lisää uutisia