AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 5639

SJK
3-5-2
vko.22 // 2.6.2023

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

Kuva: Juha Tamminen

HJK saa lauantaisessa Veikkausliigan kärkikamppailussa vastaansa tappioitta porskuttavan SJK:n.

Jaossa olevat pisteet ovat äärimmäisen tärkeät: sarjakärki SJK on tällä hetkellä vain pisteen Klubin edellä, mutta seinäjokelaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän. Myös KuPS on vahvasti mukana taistossa – kuopiolaiset ovat tasapisteissä Klubin kanssa.

SJK lähtee Helsinkiin hirmuvireessä, sillä seinäjokelaiset eivät ole hävinneet liigassa vielä yhtään ottelua. Takana on kahdeksan vääntöä, joista on irronnut kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja 20 sarjapistettä, jolla irtoaa sarjan ykköspaikka ennen toisena olevaa HJK:ta.

SJK:n kenties vakuuttavin osa-alue on ollut puolustuspää, sillä Kerholle on tehty koko kaudella vain kaksi maalia. SJK ja maalivahti Ovie Ejeheri ovat pitäneet maalinsa puhtaana nyt kolmessa ottelussa putkeen. Puolustuksessa SJK:n kivijalkana on ollut topparikolmikko Terry Yegbe, Ville Tikkanen ja Matej Hradecky, joille ei ole vielä löytänyt vertaista.

–Olemme kaikki innoissamme siitä että pitkästä aikaa seura taistelee kärkipaikoista kuten nyt. Olemme silti keskittäneet huomiomme siihen, että tulemme nyt kohtaamaan maan suurimman seuran haavoitettuna. Se saattaa tehdä heidät entistä vaarallisemmaksi, sanoo päävalmentaja Joaquín Gómez HJK-ottelun alla.

–Joka tapauksessa olemme mahtavassa vaiheessa. Olemme fyysisesti hyvässä iskussa ja nautimme jalkapallosta sekä suoritamme erittäin tasaisesti. Lisäksi joukkueen nälkä onnistua on suuri, joten lähdemme hyvällä itseluottamuksella voittamaan peliä. Voiton myötä tilanteemme olisi entistä loistavampi ja edellä tavoitteita. Paineet ovat heillä. Menemme Helsinkiin nauttimaan työmme hedelmistä ja näyttämään millainen kilpailukykyinen olio joukkueemme on.

HJK:n vire on viime viikkoina ollut puolestaan heikko. Kausi käynnistyi tyylikkäästi kolmella voitolla, mutta sen jälkeen voittoja ei ole tullut kuin kaksi. Viimeisestä kuudesta ottelusta takataskussa on ainoastaan yksi kolmen pisteen suoritus: FC Inter kaatui Boltilla 13. toukokuuta.

– Täydellinen sauma pelata tällainen kärkikamppailu. Lähtökohdissamme ei ole periaatteessa mitään uutta – meiltä odotetaan aina voittoa, ja huomenna on hyvä sauma palata taas voittojen tielle, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Kärkikamppailusta ovat HJK:lta loukkaantumisten vuoksi sivussa Valtteri Moren, Oliver Pettersson, Aapo Halme ja Liam Möller. Lisäksi Jukka Raitala on sairaana. Sen sijaan Pyry Soiri on jälleen valmennuksen käytettävissä.

Ottelu on myös Ruudun studio-ottelu ja studio-osuus Ruudussa alkaa jo kello 16.15.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Valjakka Turkka
4.ET: Simani Peiman

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

HJK - SJK Bolt Arenalla lauantaina 3.6. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut