AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 2125

KTP
3-4-3
vko.19 // 13.5.2023

FC Lahti ja KTP jakoivat pisteet (FC Lahti-KTP 0-0)

FC Lahti ja KTP jakoivat pisteet (FC Lahti-KTP 0-0)

Kuva: Lauri Ilola

FC Lahti pääsi vihdoin Hiihtiksen kotinurmelle. Äitienpäivän aattona pelattu ottelu KTP:tä vastaan päättyi lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen maalittomaan tasapeliin.

FC Lahti sai otteluun vauhdikkaan alun ja KTP oli suurissa vaikeuksissa. Irfan Sadik ja Jusif Ali alustivat ja Marius Könkkölä pääsi ampumaan. Rasmus Leislahti kuitenkin koppasi pallon. Hetkeä myöhemmin myös Altin Zeqiri pääsi ampumaan, mutta Leislahti venytti jälleen pallon alakulmasta.

Puolen tunnin jälkeen Leislahti nousi jälleen kotkalaisten sankariksi. Sadik kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Leislahti kuitenkin aavisti oikein ja onnistui liimaamaan Zeqirin pilkun. Tauolle mentiin Lahden hallinnasta huolimatta maalittomassa tilanteessa.

KTP suoritti tauolla pelaajavaihtoja, mutta Lahti hallitsi myös toista jaksoa. Ensimmäisen vartin aikana Leislahti venyi jälleen KTP:n maalilla. Mikko Kuninkaan vapaapotku putosi suoraan Teemu Penninkankaan päähän, mutta Leislahden huikea jalkatorjunta piti yhä tilanteen maalittomana.

KTP sai ainoan huippupaikkansa Lahden vaihtoruletin jälkeen. Vartti ennen loppua Willis Furtado pääsi ampumaan ja Marin Ljubić torjui pienestä kulmasta lähteneen vedon kulmapotkuksi. Lahti kuitenkin oli lähempänä maalia viimeisen vartin aikana. Pirteästi sisään tulleet Loorents Hertsi ja Onni Hänninen järjestivät muutaman maukkaan paikan, mutta Leislahti kesti ja näin ollen pisteet tasattiin maalittomalla tasatuloksella.