AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 13.5.2023

"Voisi sanoa että vastustajan maalivahti voittaa pisteen" - tasapeli lievä pettymys FC Lahdelle

"Voisi sanoa että vastustajan maalivahti voittaa pisteen" - tasapeli lievä pettymys FC Lahdelle

FC Lahti ja KTP väänsivät tiukasti lauantaina. (Kuva: Lauri Ilola)

FC Lahden kotiavaus Veikkausliigakaudella 2023 päättyi maalittomaan tasapeliin KTP:ta vastaan.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli hieman pettynyt ottelun lopputulokseen. Hän antoi tunnustusta KTP:n maalivahdille Rasmus Leislahdelle. Toisaalta Mannila oli kiitollinen, että FC Lahti pääsi vihdoin pelaamaan kotona ja pystyi valmistautumaan otteluun jalkapallojoukkueen tavoin.

– Meillä oli parhaalla maalintekosektorilla paikkoja ja loimme riittävästi murtautumisia. Joskus voisi sanoa, että vastustajan maalivahti voittaa pisteen. Meillä on ollut vaikeat pari viime viikkoa, mutta tämän päälle voi jo rakentaa. Nyt olimme jo valmistautumiseltamme futisjoukkue.

- Välillä meillä katosi puolustamisesta intensiteetti, eikä peli ollut ihan ehjä. Kaikki pelaajat eivät olleet vielä täydessä tikissä, mutta lähdemme valoisin ajatuksin seuraavia viikkoja kohti. Vauhti tiivistyy ja kehitämme peliämme ja viimeistelyämme, Mannila katsoi loppukuun otteluihin.

Ottelun jälkeen kokenut keskikenttämies Matti Klinga kuvasi ottelu tiukaksi väännöksi. Klingan mukaan Lahti kykeni luomaan paikkoja, mutta ei saanut lopulta sisään paikoista. Hän viittasi myös lopuksi ottelutapahtuman teemaan, äitien kiittämiseen. FC Lahti oli kutsunut kaikki pelaajien äidit paikalle.

– Emme ole olleet parhaimmillamme ja pienet poissaolot ovat tehneet alkukaudesta vaikean. Pystymme kyllä parantamaan paljon tämän päivän suorituksesta. Ottelu oli tiukkaa vääntöä. Meillä oli paikat, mutta emme saaneet sisään ja vastustaja oli sitkeä jengi.

- Äiti on ollut tärkeä, joten on hieno juttu, että äidit olivat katsomassa. Se kosketti, Klinga totesi.

Lisää uutisia