AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 2125

KTP
3-4-3
vko.19 // 12.5.2023

Ennakko: FC Lahti-KTP

Ennakko: FC Lahti-KTP

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti pääsee vihdoin korkkaamaan Hiihtiksen kotinurmen. Vieraaksi saapuu KTP.

FC Lahti pelasi vieraissa neljä ensimmäistä liigaottelua ja yhden Suomen Cupin ottelun. Vieraskiertue toi jatkopaikan cupissa ja yhden voiton ja kaksi tasapeliä. Viime kierroksella Lahti kohtasi sairastumisaallon perään vieraissa FC Hongan. Sairastumiset näkyivät ottelussa ja lahtelaiset olivat liki koko pelin askeleen jäljessä. Lahden ainoat paikat kykeni luomaan Altin Zeqiri, mutta lopulta espoolaiset olivat vahvempia lukemin 3-0.

Sairastumisaalto on hiljalleen voitettu ja liki kaikki pelaajat ovat toipuneet ja palautuneet. Varmasti sivussa ovat loukkaantuneet Eemeli Virta ja Lassi Järvenpää. Heidän lisäkseen lopullisen kokoonpanon yllä leijuu vielä muutama kysymysmerkki. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila iloitsee siitä, että Lahti pääsee vihdoin pelaamaan myös kotona.

– On siistiä ja makeaa, kun pääsemme vihdoin kotiin. Jalkapallo on myös välillä sitä, että pelaamme kotikentällä. Pääsemme valmistautumaan otteluun omilla rutiineilla, joten tunnelmat ovat hyvät. Meidän pitää parantaa edellisestä ottelusta paljon ja saada puolustuksemme ja pakettimme paljon tiiviimmäksi. Meidän täytyy myös tehdä enemmän töitä. Vastustaja on hyvin yhtenäinen ja heillä on paljon erikoisosaamista hyökkäyspäässä. Kotkasta löytyy myös jätkämäisyyttä, johon meidän pitää vastata, Mannila kertoo lahtelaisten sivuilla.

Vierailija ja sarjanousija KTP on aloittanut kautensa ennakkoluulottomasti ja on Lahden kanssa tasapisteissä yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillä. Toinen tasapeli tuli viikolla, kun kotkalaiset nousivat kahdesti tasoihin kotikentällään Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. KTP käytti tehokkaasti paikkansa ja tasasi pisteet lukemin 3-3. Kotkalaisten maaleista vastasivat Simo Roiha, Mika ja Willis Furtado.

Joukkueet kohtasivat toisensa talven Liigacupissa Mukkulassa. FC Lahti ratkaisi ottelun heti alussa, kun Altin Zeqiri osui kahdesti ja Irfan Sadik kertaalleen. Sadik osui vielä toistamiseen ja Loorents Hertsi kertaalleen Lahden 5-1-voitossa. Kotkalaisista osui Nathael Ishii.

Nyt KTP:llä on Willis Furtadon mukaan tarkoituksena maksaa potut pottuina.

- Lahti on hyvä joukkue, mutta meillä on tavoitteena palata Kotkaan takaisin kolmen pisteen kanssa. Henkilökohtainen pyrkimykseni on aina pelata joukkueelle ja toivottavasti pystyn tekemään taas maalin, viime ottelussa tasoitusmaalin HJK:n verkkoon iskenyt Furtado naulaa.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Al-Emara Mohammad

FC Lahti-KTP Lahden Stadionilla lauantaina 13.5. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden ja KTP:n verkkosivut