AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 13.5.2023

KTP:n Furtado janoaa lisämaaleja – ”Pystyn auttamaan joukkuettani vielä enemmän”

KTP:n Furtado janoaa lisämaaleja – ”Pystyn auttamaan joukkuettani vielä enemmän”

Willis Furtado teki KTP:lle maalin edellispelissä. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP:n tiistaisen HJK-ottelun sankariksi viime hetken tasoitusmaalillaan noussut Willis Furtado on tällä liigakaudella ollut jokaisessa sarjanousijan ottelussa avauskokoonpanossa. Furtado on päässyt nopeasti sinuiksi sekä pelikentälle että sen ulkopuolelle.

KTP esitti komean nousun HJK:ta vastaan ensin kahden maalin tappioasemasta tasoihin ja vielä kerran lisäajalla rinnalle. Furtado huudatti lisäajan tasoitusosumallaan kotiyleisöä.

- Mielestäni aloitimme HJK-pelissä huonosti ensimmäisen puoliajan, mutta sitten tauolla pukukopissa sisuunnuimme. Sanoimme toisillemme pystyvämme nousemaan ja onnistuimmekin siinä hyvän joukkuehenkemme ansiosta.

- Tasapeli on hyvä tulos, ja haluan sanoa suuret kiitokset faneillemme. Kun näen fanien saapuvan otteluihin, se antaa minulle lisäenergiaa, Ranskassa 25 vuotta sitten syntynyt Furtado sanoo.

Viime kaudella Norjan Elitserienissä jumboksi jääneen Jervin paidassa 18 ottelussa kaksi maalia tehnyt Furtado palkittiin HJK-pelissä ansaitusti kentän parhaana pelaajana.

Voimakasrakenteinen Kap Verden maajoukkuekärkipelaaja oli 3-3-tasoitusosumansa ohella vahvasti mukana myös KTP:n 2-2-maalissa, sillä Mika pääsi siirtämään pallon Klubin maaliin Furtadon tykityksen jälkeen.

Myös IFK Mariehamnia vastaan viimeistelyssä onnistunut Furtado vaatii itseltään paljon.

- Pystyn auttamaan joukkuettani vielä enemmän. HJK:ta vastaan tuntui hienolta tehdä maali lopussa, mutta jatkossa haluan tehdä enemmän ja enemmän maaleja.

Pariisin lähiöissä kasvanut voimanpesä on viihtynyt uudessa kotikaupungissaan.

- Pidän Kotkasta todella paljon. Kaunis ja viihtyisä paikka.

FC Lahti-KTP Lahden Stadionilla lauantaina 13.5. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia