3-5-2
vko.28 // 12.7.2023

VPS jatkoi voittoputkeaan (FC Inter-VPS 0-2)

VPS haki pisteet Turusta. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Interin ja Vaasan Palloseuran arkikohtaaminen Veikkausliigassa päättyi Veritas Stadionilla vierailijoiden voittojuhliin. Vepsu oli parempi maalein 2-0, kun se onnistui iskemään maalin ottelun kummallakin jaksolla.

Ottelun ensimmäiset parikymmentä minuuttia oli vaasalaisten hallintaa. Joukkue sai aikaiseksi useamman vaarallisen erikoistilanteen, kun Roni Hudd toimitti laadukkaita palloja boksiin. Nämä tilanteet Inter kuitenkin selvitti kerta toisensa jälkeen selvemmille vesille. Ottelun avausmaali nähtiin 28. minuutilla ja se syntyi varsin yksinkertaisella kaavalla. VPS lähetti topparilinjasta pitkän avauksen kohti kärkilinjaa, jossa Peter Michael voitti 1 vs 1 -taistelun, kuskasi hieman ja laukoi pallon matalana etukulmasta sisään. Vierasjoukkue toisti kuvion vain hetkeä myöhemmin, mutta tällä kertaa hieman pienemmästä kulmasta lähtenyt laukaus meni pelkästään tolppaan.

Inter pääsi jonkin verran paremmin mukaan peliin puolen tunnin jälkeen ja sai pidettyä palloa maltillisemmin omilla. Konkreettiset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin.

VPS lisäsi johtoaan toisen jakson alussa, kun Hudd kiskaisi sivurajan lähettyviltä kierteisen sivuvaparin. Pallo meni lopulta pelaajaruuhkan läpi, takatolpan kautta sisään. Peliä oli takana 52 minuuttia.

Kahden maalin johto sai Jussi Nuorelan miehistön tiukalle puolustuskannalle, tilaa ei ollut liiemmin selustassa eikä boksissa, kun yhdeksän miestä laskeutui puolustusmuotoon. Inter sai peliinsä virtaa vaihtopelaajien avulla ja pystyi luomaan viimeisen parinkymmenen minuutin ajan painetta, mutta VPS-puolustus kesti maalivahti Teppo Marttisen johdolla. Marttisen illan kruunasi lisäajalla torjuttu rangaistuspotku, minkä kotijoukkue sai käsivirheen seurauksena.

Tappio oli Interille ensimmäinen uudistetulla Veritas Stadionilla ja VPS:lle vastaavasti voitto oli kolmas peräkkäinen.