AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-5-2

02

(0-1)

Yleisöä 2564

VPS
3-5-2
#14 Michael #28 Hudd
vko.28 // 11.7.2023

Ennakko: FC Inter-VPS

Ennakko: FC Inter-VPS

Kuva: Apollo Photo

Keskiviikon ainoa Veikkausliigaottelu pelataan Veritas Stadionilla FC Interin isännöidessä VPS:aa.

Vepsu pyrkii jatkamaan heinäkuutaan voittamattomana, kun taas kotikentällään vahvasti suoriutuneella FC Interillä on mielessään takaisinmaksu joukkueiden viime kohtaamisesta.

VPS ja FC Inter ottelivat vastikään Vaasassa kaksi viikkoa sitten, jolloin Vepsu oli parempi lukemin 3–0. Joukkueiden kohtaamisten välissä on vain yksi peli, joten Inter on Vepsulle tuoreessa muistissa. Sillanpää tiedostaa joukkueensa kanssa Interin vaarallisuuden, vaikka viime ottelu päättyikin turkulaisten nollaamiseen.

- Kotivoittomme Interiä vastaan oli tuloksellisesti suvereeni, mutta tiedostamme Interin vahvuudet. Saimme hyvän alun pelille, ja teimme ottelussa myös kaksi erikoistilannemaalia. Ottelu lopulta käytännössä ratkesi Interin punaiseen korttiin. Interillä oli omat hetkensä ottelussa, mikä meidän on muistettava, VPS-valmentaja Henri Sillanpää toteaa.

Interin Petteri Forsell kertookin, että revanssihenkeä löytyy vaasalaisia kohtaan.

– Me aloitimme toisen puoliajan silloin ihan hyvin, mutta sitten se punainen kaatoi vähän suunnitelmia ja takaa-ajoa. VPS oli jo pelannut sitä ennen hyvin, joten ei se mitenkään yllätyksenä tullut, että he voivat tehdä hyvää tulostakin. Tämä on kuitenkin meidän koti ja täältä ei pisteitä haeta, kymppipaita julistaa.

– Meidän täytyy olla ennakkosuosikkeja ja myös käyttäytyä pallon kanssa sen mukaisesti. Pallottomana meidän täytyy saada pallo nopeasti itselle takaisin ja sitten tehdään hienoja juttuja, Forsell jatkaa.

Vaasassa "Raita" onnistui toimittamaan paljon vaarallisia palloja suoraviivaisesti Interin boksiin.

– Meidän pitää olla kovempia boksissa ja meidän laitapelaajiemme täytyy päästä vähän lähemmäksi heidän laitapelaajiaan, ettei sieltä tule niin helposti niitä keskityksiä. Ei siinä sen kummempia lääkkeitä ole, koitetaan välttää niitä tilanteita, Forsell linjaa.

FC Inter on esittänyt erittäin vahvoja otteita kotonaan, kun taas vieraissa joukkue on kohdannut haasteita tuloksellisesti. Vaikka Vepsun Inter-kotiottelu katkaisi Raidan pitkän tappioputken, Sillanpää huomauttaa, että vahvempaa Vepsua on nähty myös ennen voitollista heinäkuuta.

- Interin koti- ja vierassaldot ovat täysin erilaiset, ja sekin meidän on tiedostettava. Ottelusta ei tule varmasti helppo, mutta kuten aiemmat pelimme ovat osoittaneet, meillä on ollut lähes aina sauma voittaa. Ja rehellisyyden nimissä voimme sanoa, että olemme pelanneet parempiakin pelejä tällä kaudella kuin Inter-kotipeli, vaikka emme ole saaneet tulosta samankaltaisesti aikaiseksi.

- Tottakai Interillä on halu näyttää, että joukkue on parempi mitä kotikentällämme. Edellinen ottelu on vielä tuoreessa muistissa, joten mielenkiintoinen nähdä minkälaisia muutoksia Inter tekee. Interillä on hyvä ryhmä, ja ottelu tulee olemaan varmasti todella tasaista. Joukkue on täynnä hyviä yksilöitä ja hyvin valmennettu. Uskon, että kohtaamisesta tulee todella kova taistelu pisteistä, Sillanpää ennakoi.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Alakare Mikko
AET 2 Karstila Juhani
4.ET Mainz Jonathan

FC Inter - VPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 12.7. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, VPS:n verkkosivut